Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 januari, 2024

Häng med på sväng torsd 11/1

Jag har tänkt på en sak. På Instagram så lägger jag upp det jag gör i stories men det är så sällan det hamnar på bloggen då det känns futtigt. När det liksom inte är ett helt inlägg men så var ju bloggen back in the days. Att det var inte mer dagboksaktigt och inte så redaktionella inlägg liksom. Så det är något jag vill gör 2024 – inlägg med i-farten-inlägg. Det som händer utan att det är värsta stora grejen om du förstår.

Och som alltid är det ju bara att börja när man önskar göra något nytt. Och idag var ju en hela bra dag att börja då jag lämnade hemmet för en massa ärenden på stan.

Jag började dagen med att besöka Myrornas varulager i Fittja. Eller sorteringscentral är nog bättre namn.

Hit kommer allt som doneras till Myrorna och det rensas och sorteras för att sedan hamna i din och min butik.

Varför jag åkte hit i arla morgonstund var för att att hämta lådor med pocketböcker som är för trasiga att sälja. De har på något sätt en skada som gör att de inte går att läsa så deras öde är att hamna i återvinningen. Men här kommer jag och plockar upp dem för de ska bli till pysselmaterial på Formex nästa vecka.

Jag är anlitad av Formex där jag ska hålla workshops och temat var återbruk. Perfekt att använda vackra boksidor tänkte jag.

Jag såg vilken den stora säsong som är på ingång. Det sorteras och gås igenom ett gäng skidor, pjäxor, skridskor och annat sportlovslämpat.

Jag hoppas inte skridskorna ska användas samtidigt som paraplyerna.

Jag packade in alla 350 böcker i en taxi och lämnade på Stockholmsmässan.

Pendeln vidare till stan.

För att lämna min kvartalsredovisning till min proffsiga redovisningshjältinna. Att syssla med siffror och blanketter är som rean grekiskan för mig. Det värsta jag vet. Men nu är den inne och jag ville…

… belöna mig själv med en lunch med mig själv.

Jag har verkligen inga problem med att äta själv på restaurang. Nästan så jag kan längta efter det. Man är liksom helt okänd för alla och jag kan bara sitta och iaktta allt och alla. Men för den som inte tycker det är så enkelt eller skoj så rekommenderar jag att sitta i baren. Vid en bardisk på restaurang sitter alla ensamma.

Kökets tre små delikatesser stod det på menyn Så lämpligt. Det är ju mina tre små favoriter!

Sedan marcherade jag genom stan för att dels fixa rekvisita till jobb men också för att få inspiration av det som finns på stan nu.

Le Fluff is back! Mimosa är en luring alltså. Kan se ut så här i butiken och när du kommer hem och sätter i vas så slokar den lite. Nästa dag är det risken att alla bollar tappat sitt fluff och du får hårda gula bollar.

Det var duktig rea på stan men jag är liksom “mätt” på ting så faktiskt inget lockade.

Väl hemma igen mötte jag upp ett produktionsbolag som kanske ska hyra huset för filminspelning. Och nu sitter jag vid datorn och bredvid mig har jag den här gose-gossen.

Ja det var min torsdag det. Gillade du den här typen av inlägg? På Instagram gillas det så jag hoppas du som läser bloggen är av samma åsikt. Let me know!

Comments (7)

 • Gillade verkligen din dag! Så kul att få följa med dej på lite av varje.

  Din blogg är en riktig favorit eftersom Du bjuder både på Dej själv, din familj och Era förehavanden. Helt perfekt!!! Och så klart gillar jag ju alla pyssel och kreativa stunder Du så generöst delar med dig av.

  Kram Ewa

  • Hej Ewa och TACK!!!! Dina ord lyfter mig och jag blev nog 181 cm nu efter detta lyft. Åh vad jag ska ta med mig dina ord denna fredag.

   Ha en fin dag och sedan helg.
   Kram
   Helena

  • Hej Eva och tack för din hälsning. Kul att få visa vardag och det som sker utan att det är så fixat. Något jag liksom krävt av mig själv.

   Önskar dig en fin fredag.
   Kram
   Helena

 • Jätteroligt👏🏻😍!
  Hänger mer än gärna med på flera svängar😀❤️!
  Tack för en alltid lika härlig blogg🌸!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.