Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 april, 2024

Ett fredagssvep med vår & outfits-vånda

Jag vill önska dig en fin fredag. Jag hoppas du har lika härligt vårväder som vi här i Stockholmstrakten. Något jag verkligen blev varse när jag tog min morgonpromenad.

Med lätta steg i lättare klädsel promenerar, eller power walkar raskt jag till min musik. Jag fick dock stanna upp och se denna båt sakta sakta glida förbi. Ett vårtecken.

Några minuter senare kom nästa vårtecken. Ett av de allra bästa: årets första sädesärla. Det liksom spritter till i mig och jag ropar högt “där är du ju!” Så underbart med årets första flyttfågel.

Och sedan några minuter senare ett tredje vårtecken: sopbilarna. Ja alltså inte de som hämtar soporna utan de som sopar våra gator. Undrar om de vet hur glada de gör folk? Dessa borde i alla fall göra det för vi var tre kvinnor som fotograferade dem 😂

Efter dusch och lunch var det dags för ärenden i stan. Jag har fått fotouppdrag som jag behövde inhandla till. Tyvärr visade sig inget av de tre sakerna jag skulle ha fanns inne. Blir till att jobba i helgen då…

Men andra mer privata ärenden kunde jag göra. Lämna in sonens jeans på lagning. Jag har gått till Jonny i säkert 20 år nu. Han reparerar jeans alldeles perfekt.

Min look i ett gäng veckor framöver: trenchcoat, vita jeans och barfota i foträtta ballerina.

Och när jag ändå hade lite tid över tog jag en vända för att kolla in kläder till min stora FEM NOLL-dag. Ska man fylla år får man ha riktigt läckra kläder tycker jag. Men det verkade inte butikerna tycka för jag hittade inget alls. Eller så klart fanns det kläder men inte det jag ville ha.

Äsch, det får bli vad det blir. Jag kommer ändå ha ett stort leende över hela fejset den dagen.

Hem igen och svara på mejl och annat innan jag sa “nu tackar firman för sig och tar en after work!”. Och jag och maken missade att vi hade 25-års jubileum sedan vi träffades i onsdags. Så det fick bli ett försenat friande i köket medan vi lagade mat.

Det trodde vi nog inte när vi möttes, att vi 25 år senare står och gör fredagsmys med tre barn i en villa i förorten och kommer somna framför Masked singer som kvällsnöje.

Jag plockade fram det vi hade hemma i kyl och skafferi. Det visade sig bli en redig fredagsbricka. Samt från frysen ett gäng vitlökssniglar. Den som spar hon har…

Till detta spelades den mest fantastiska listan. Vi har börjat titta på serien Ripley och maken hade kollat Spotify och så klart fanns det listor. Höj volymen och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.