Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 april, 2024

Fiskars firar 375 år med träff på Rosendals trädgård

När man får en inbjudan till att fira en 375-åring tackar man ja. Det är ju inte många som kan stoltsera med den åldern eller hur!?

I år fyller Fiskars 375 år och det uppmärksammades med en pressträff på Rosendals trädgård en kylig vårdag. Även om vädret var allt annat än blomstrande så var mycket av det som visades upp väldigt florerande. Underbar inspiration.

Det är något spännande att se en plats off season. Det är inte långt kvar tills allt det bruna här blir grönt.

men tills dess så är verkligen sådana här värmande eldkorgar underbara. Och inte att förglömma – doften. åh vad en brasa påminner om när pappa eldade upp löv från trädgården varje vår.

Ljuvliga tåliga penséer. Nu har jag ett gäng i min trädgård och de verkar ha klarat aprilvädrets utmaningar än så länge.

Hej vilken glad Helena!

Event med press och influncers inbjudna. Det var som sagt ett 375-års jubileum och jag blev nyfiken på vad det var som då gjordes 1649. Det var en räfsa, eller en hacka, för att plöja upp åkern med i den finska staden Fiskars. Borde jag väl listat ut.

Undrar vad som skapas idag som finns år 2399…?

Karin Sköldberg från Trendgruppen välkomnar ihop med Fiskars till en dag av inspiration för trädgården.

Vi blev indelade i grupper och skulle få testa lite olika metoder och produkter.

Första uppdraget var att plantera frön. Får se om jag lyckas med detta. Jag har ju tydligen ett himla problem med detta.

Florea var på plats och gav tips.

Vidare var det bukettbindning tillsammans med trädgårdsdesigner från Rosendal.

Sedan var det yxskola med chefsdesigner från Fiskars.

Med tanke på mängden varianter kan man konstatera att detta är inget man tar lätt på. En yxa för allt och alla.

När alla i klassen fått godkänt var vi välkomna till bords. Buketten på bordet var av färska örter att klippa till sin mat.

Harissa-rostad spetskål, gulärtshummus, dukar, krispiga gråärtor och castel franco går det att läsa på menykortet. Ska erkänna att jag inte riktigt förstår allt vad det innebär men det spalt ingen roll för supergott var det.

Sedan byttes blommorna på bordet ut mot en blommande tårta.

För är det födelsedagskalas så är det!

Nu är trädgårdssäsongen igång och jag är helt klart mer sugen än någonsin på att njuta av vårt uterum. Kanske jag dessutom i år får den att blomstra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.