Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juni, 2024

Blir det en gul sommar? Kanske randig???

Jag har varit i trädgården varje dag i över en vecka. Maj har verkligen levererat högsommar vilket ju är fantastiskt men lite knas är det… Hur som helst, vi lägger de där tankarna lite åt sidan och ser på hur jag medvetet eller omedvetet skapat mig en gul tråd i trädgården. Eller så här – tråden är påbörjad och jag har planer på att löpa linan ut. Nu var jag väl fyndig…

Det började med att i den resning jag gjort på sista tiden återfann en filt jag haft i flera år. En vitgul filt som gjorde mig glad. Den filten matchade ju jättebra den lilla kudden jag fick i pressprov på utomhustygerna från Bemz som är gulvit-randig.

De två ihop fick mig att bestämma att sommaren 2024 i funkisvillans trädgård ska bli solgul med mjuk vanilj om du förstår vad jag menar. Citronsorbet med vaniljglass – vad tror du om det?

Och när jag nu går igenom bilder från sista tiden så ser jag att det liksom smugit in sig lite gult här och var utan att jag då medvetet tänkt det. Som de egentligen lite läskiga amerikanska pommes-korgarna i plast.

De gula prästkragarna jag fått ta av mammas rabatt som jag haft lite tudelade känslor om. Som barn tyckte jag de var rätt tråkiga medan jag nu blir så glad av dem då de är bland det första som får lysa i trädgården. Och ge en fin brygga tillbaka till barndomshemmet.

Och innan sommarvärmen slog till på riktigt var mitt blombord fyllt av solgula blommor. var det där jag fastnade?

Och den här duken med gula ränder i rutor. Den åker fram och tillbaka från tvättmaskinen. Så tunn så den torkar på en kvart så den är med för jämnan nu. Man blir jag glad av gult och extra mycket i ränder och rutor.

Vilket jag fick starkt erfara med dessa markiser.

Och i denna duk.

Och på denna fåtölj.

Om man ska tolka saker som hälsningar från andra dimensioner så är det någon som kraftigt viftar med gulvitrandig flagg mot mig.

Jag funderar på gulvit-randigt parasoll eller lång duk till trädgårdsbordet. Hmmm… tåls att tänkas på.

Comments (4)

 • Verkligen fint med det gula!
  Önskan om ett inlägg om du odlar/kryddland osv.
  Du inspirerar på en så lagom nivå
  😍 Tack för en härlig blogg!
  Kram jess

  • Hej och stort tack! Vilken fin start på dagen med dina ord.
   Men vad kul. Jag funderade på om jag skulle visa det men dragit mig då jag inte alls har något maffigt land. Men det är just kanske det som kan inspirera? Tack för tips, jag ska genast få ihop det.
   Tack igen och stor kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.