Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juni, 2024

Första doppet på gamla badet

Då var det gjort. Årets första bad och även stranddag. När nu en enorm värmebölja stannat precis över oss finns det ju inget att göra mer än att ta sig till nästa bad och svalka sig. Och detta är ju den vanligaste och roligaste åtgärden men då ska du veta att jag är en badkruka och det faktiskt ska mycket till innan jag tar mig några simtag.

Nu är barnen 15, 13 och 10 så de är fortfarande barn så klart men ändå tillräckligt stora för att skapa sina egna agendor och planer men när söndagens timmar bara trillade på och de inte tog sig för något så föreslog jag att de kunde ta sig till badet, som bara ä en 7 minuters promenad från oss. För något år sedan hade de bönat och bett innan jag själv förslagit att vi skulle till stranden men nu verkar de kommit till någon form av “gjort det, sett det” och inte alls sugna.

“Jag är jättevarm (för jag hade fixat onödigt mycket i trägården) och vill bada, ska ni inte haka på?” Fortfarande ingen entusiasm. “Vad sägs om att ta en glass på stranden?” Alla kom med. Har det gått så långt att jag mutar mina barn för att få sällskap…? Oh my!

Men med facit i hand så var det för att det var första vändan dit för i år. Som att komma upp i sadeln igen (om man nu gillar att rida…) För när vi väl var där ville de inte hem. Varmt och vindstilla, inte ett moln och så där bara lagom kallt, gissar 18°, i vattnet var riktigt gynnsamt för att inte bara bli ett dopp utan en hel eftermiddag. Som på den gamla goda småbarnstiden säger hon sentimentalt.

Den väg vi alltid går varje sommar. Allt är sig likt förutom att de växt en halvmeter.

Det finns en riktig väg ner med ramp och skyltar men nej, vi som bor i Södra Ängby tar alla en egen väg som liksom är helt orimlig egentlig. Livsfarlig och ogenomtränglig men man är inte en Södra Ängby-bo om man tar den riktiga vägen.

Den strand jag spenderade hela somrarna som barn vid ihop med min mamma. Och då hon också är uppvuxen här så även hon hade sina somrar är. Allt är sig likt. Förutom när jag var liten så var det kommunalt anställda badvakter och de var alltid assygga killar i 18 årsåldern. Och uteserveringen hade arkadspel, radiostyrda bilar, stor servering med separat glasskiosk, minigolf, båtuthyrning och simskola. Okej, det är inte så mycket som är sig likt visade det sig.

fatta hur många glassar jag ätit här.

Och har vi fjärde genrationens glassätare.

Nöjd med sommaren så här långt måsta jag säga. 24 dagar till semester men känner redan sommarlugn faktiskt. Vad händer??? Bör jag vara orolig… Eller är det det där lugnet folk pratar om att man får efter 50…? Vi säger så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.