Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juni, 2024

Dina ögon i Uppsala för en kväll

Vi åkte utomläns! Som vi skrattade när vi kom på att vi satte på oss tåget och åkte utomläns och med det liksom låtsades resa utomlands. Att resa till Uppsala tar inte ens en timma men en sådan här varm kväll med medelhavsvärme och otroligt stark sol var det inte svårt att leka att vi var långt söderut på kontinenten.

Att ge upplevelser i födelsedagspresent är ju ändå det bästa och nu på makens födelsedag fick han biljetter till Dina ögon. Ett band han verkligen gillar. När jag kom den idéen blev jag så nöjd med mig själv, mindre nöjd när de redan spelat i Stockholm. Men som sagt, Uppsala är ju bara en kort tågresa bort. Och kanske med det en än mer rolig present?

Vi hade bokat middagsbord men innan det tog vi en snabb promenad i Uppsala. Och jag vet inte om Fyrisån varit vackrare. Som en spegel.

Och åt andra hållet var det vimmel och mingel på kajkantens alla uteserveringar.

Jag kände mig mycket Uppsala-kompatibel. Som barn var jag här väldigt ofta då farfar, farmor och mina två farbröder med familjer bodde här.

Dagarna innan vi skulle åka kollade vi upp var vi skulle äta. Bland de krogar som hade fått högst betyg på olika sajter var Peppar Peppar så vi bokade där. Det kändes inte seklet att gå in i det här huset när solen var så fantastisk och stämningen längs kajen så festlig. Men samtidigt var det så skönt och svalt där inne och faktiskt mysigt att få en hel krog för oss själva för vi bokade bord till deras öppningstid för att hinna till föreställningen.

Och att de fått bra betyg för sin mat förstår jag. Vi tog två olika rätter var och alla fyra var fantastiska.

Jag kan säga att inredningen inte fick mig att jubla men det är sekundärt. Dock en sak jag vill lyfta som jag bara älskade: Det var ganska många tavlor runt om i lokalerna och de var väldigt olika i stil och teknik. Efter ett tag såg jag det – exakt alla motiv var från Uppsala. Nu vet jag inte om det var så men det kändes som om inredaren länsat alla second hand-butiker och loppisar, kontaktat alla lokala konstnärer och köpt alla tavlor med Uppsala på. Vilken jättetrevlig idé!

Middagen slukad och mycket nöjda var herr och fru Lyth när vi tog vidare sikte mot stan.

In i vackra stadsträdgården.

Och såklart möttes vi av Uppsalas främste kändis: Pelle Svanslös. Åh vad jag läste och lyssande på allt av Pelle Svanslös som barn. Tror det helt klart var på grund av min pappa som själv älskade sagorna.

Men nu var det inte sagor som vi skulle lyssna på utan Dina Ögon. Vi klev in på Parksnäckan och med en utomhusscen som denna tackar man för vädret lite extra.

Det är väskförbud på alla stora tillställningar nu och jag hade ett huvudbry hur jag skulle få med mig kam och läppstift för det kunde jag inte se mig utan. I den lilla väskan för kreditkort och AirPods på mitt mobilband fick de plats som tur var. Annars hade jag ju varit smart om jag tagit min jeansjacka som är fylld av fickor. Det får jag tänka på till nästa event.

Dubbla Grammisvinnare med en helt egen stil. Så rymma låtar! Musiken var fantastisk och deras duktiga teknik var underbar men kanske att de ska jobba lite på sitt framträdande. “De lär inte vinna årets live” som maken sa.

En varm sommarkväll omfamnade oss på vägen tillbaka till tåget. Tack Uppsala för en helt fantastisk utomlänsresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.