Nu har jag testat Snickerskakor och de åkte direkt upp på topplistan av det göttigaste göttiga! Vad kan gå fel liksom med jordnöttsmörskräm blandat med krispiga rice krispies toppat med choklad. Ja det är som Snickers i smaken minus de hela jordnötterna bara men helt klart värdiga namnet Snickerskakor tycker jag.
Vad är det bästa med dessa snickerskakor utöver den helt makalösa smaken? Att det är en no bake-kaka! Det vill säga kakor du inte behöver baka, grädda i ugn. Klart på ett kick!
Snickerskakor
Ingredienser
2 dl sirap
1 dl socker
1 burk saltat jordnötssmör, 350 g
1 liter rice krispies
200 g blockchoklad (mörk och ljus blandat)
Gör så här: Häll sirap, socker och hel burk jordnötssmör i kastrull och blanda ihop under uppvärmning. Ska bara komma upp till första kokbubblan sedan stänga av plattan. Vänd sedan ner rice krispies så allt blandas.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut hela smeten för en stor kaka, för att sedan skära till kvadrater, eller klicka ut 32 kakor på två plåtar med hjälp av två skedar. Platta till så de blir kakor.
Smält blockchokladen i vattenbad och häll sedan över kakorna eller bred ut över den stora plåtkakan. Låt svalna och stelna. Om det är en stor kaka på hela plåten skärs de i bitar.
Vill du ha fler enkla och goda recept värdiga ett lördagsgodis? Klicka då på länkarna nedan:
• Dajm-sugare istället för dammsugare
• Chokladbollar med jordnötssmör
• Roliga muffins
• Små frusna bananglassar
• Rischoklad
• Karamelliserade popcorn
• 3 Kakadegar som är okej att äta
• Choklad-kopp-kaka i micron på 40 sekunder
• Gör egen kexchoklad
• Chocolate Chip Cookies
• Egna dippade glasspinnar
• Chokladdoppad strut med fruktsallad