Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2019

Små frusna bananglassar doppade i choklad

Små frusna bananbitar doppade i smält choklad med gottiga toppings och strössel. Där har du ett helt magiskt kalasgotta, fredagsmys eller lördagsgodis. Och så är de så roliga att göra tillsammans. Kidsen klarade rubbet själva, men att de fick vara försiktiga med den varma skålen vid vattenbadet bara. Och allt som man får göra själv smakar ju alltid godast eller hur??

Och detta är dessutom perfekt att göra om du har övermogna bananer hemma som ingen riktigt vill äta. För ju brunare, sötare banan desto godare bananglass. Bra grej när kidsen är så där petiga med att bananen inte lockar om den fått bruna fläckar.

En godisfavorit här hemma är frusna, övermogna bananer doppad i choklad (inlägget från arkivet HÄR) och för några veckor sedan gjorde jag å kidsen dem igen.

Så galet gott men vi kunde känna att det blir lite mycket med en halv banan ibland. Kanske att man kan göra mindre bitar? Som munsbitar mera?

Det testade vi nu och det var verkligen en hit. Får mer variation med toppings och kanske det bästa – mer choklad per bit ju!!! Ha ha ha! Det är ju inte att förringa!

Små frusna bananglassar doppade i choklad

Ingredienser
Bruna, övermogna bananer
bakchoklad att smälta
Toppings: strössel, hackade nötter, kokos mm

Gör så här: Skala bananerna och där i ca 2 cm  breda bitar. Stick i pinnar, jag hade halverade grillpinnar. Lägg bananpinnarna på fat och lägg  i frysen. Låt ligga där i en till två timmar för de ska bli kalla som isglassar.

Ta fram bananpinnarna och häll upp önskade toppings i små skålar. Lägg smörpapper på en bricka eller liknande för att lägga de färdiga glassarna på. Smält blockchoklad i vattenbad eller i micro. Doppa de frusna bananbitarna eller häll med sked över dem. Doppa sedan glassarna i toppingsskålarna eller lägg de doppade bananglassarna på smörpappret och strössla över toppings.

Ställ tillbaka i frysen en stund så chokladen stelnar helt. Servera och ha kul.

Ju brunare banan desto bättre för då är den sockrig vilket ger en riktigt söt och fin bananglass.

Man blir ju bara så glad av sådant här. Kalasigt värre!

Små proffs som inte alls vill vänta på att de ska frysa lite till i frysen innan de ska ätas.

Hurra vad gott och härligt.

Vill du mer tips på snabba gottigheter?

Karamelliserade popcorn
Chokladbollar med olika smaker & fyllning
Gör egen kexchoklad
3 kakdegar att äta utan att grädda 
Rischoklad – Risbräck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.