Viktigt från Ingegerd Råman och IKEA. Vackrast i år!

I går var det då pressvisning för årets (hittills) mest intressanta, spännande och kanske då viktigaste kollektionen. Ingegerd Råmans kollektion VIKTIGT för IKEA.

ingegerd_Råman_Viktigt

ingegerd_råman

Viktigt_IKEA_event

Viktigt_ingegerd_Råman_fodral

Viktigt_ingegerd_Råman_glas

Viktigt_ingegerd_Råman_korg

Måste bara berätta att jag har under flera år älskat Ingegerd Råmans produkter och vi har ett helt gäng av prylar här hemma. Skål-muggar, champagneglas, vinglas, karaffer, salladsskålar, fat mm. Hade väl inte insett hur mycket jag gillar hennes design men när listan över väl valda inköp genom åren förstår jag att designen ligger nära mina önskningar. Tex att hon designat en liten exklusiv kompletteringskollektion til vårt vardagsporslin från Gustavsberg. Fat och skålar vi använder riktigt ofta. Det är precis som det ska vara; produkterna ska hålla i kvalitet och stil och kunna användas. Låter enkelt men det är inte alla som lyckas med detta.

Och den design som nu visas i VIKTIGT är så helt i linje med den design som är så typisk för Råman. Svart, vitt, glas, porslin, rent och klart. Inga krusiduller. – Jag vill göra föremål som har en lång livslängd utan att de upplevs som inaktuella, säger hon.

IKEA_kollektion_VIKTIGT_serveringsplatta
Pressbild:IKEA

Ingegerd fick frågan om ett samarbete med IKEA och de ville att hon skulle utmana sig själv och arbeta med ett material som hon var obekant med, så som bast, rotting och vattenhyacint. Och se, det gick ju hur bra som helst. Jag bara älskar korgarna. De svartmålade korgarna är så läckra, som lackat läder.

I övrigt så är de vackra glaskarafferna några av sakerna i kollektionen som hamnar på önskelistan.

IKEA_kollektion_VIKTIGT_klarglas-2
Pressbild:IKEA

Vi fick med oss ett exemplar av IKEAs bok om Ingegerd Råman. Oj, vilken ljuvlig bok. Så tokinsprerad.

ingegerd_råman_porslin_bok

Den här mugg-skålen hade maken med sig när vi slog våra påsar ihop. De hade han fått av sin styvmor som är vän med Ingegerd Råman. Dessa är gjorda och inköpta 1967. Med dem finns även en skål i exakt samma design fast mycket, mycket större – en salladsskål.

Det rekatngulära fatet är från serien SUSHI till Gustavsbergsporslin. Älskar verkligen dessa rektangulära fat, i tre storlekar. Nu kommer då helt runda fat för IKEA. Dessa ska nog få leka ihop.

Viktigt_ingegerd_Råman_mugg

Baka kärleksmums med rödbetsfärgad kokos. Extra kärleksfulla!

Kärlekmums är inte äkta kärlekmums om de inte har kokos på sig. Mycket tydlig signal på vilket bakverk det är.

Då jag inte kan låta bli att tänka på hur man kan pyssla lite när man ändå bakar funderade jag på hur man skulle kunna göra kärleksmumsen lite roligare i utseendet, kanske lite mer kärleksfulla. Kan man få in färg?

Ville testa att färga kokosen röd eller rosa som nog ändå är kärlekens färg, eller hur?

Inlagda rödbetor ligger och badar i en underbar röd vätska. En vätska som ger mycket färg. Det fick bli min färgsättning. Bara några få droppar av den röda vätskan räckte för att färga kokosen fint rosa. Smakade för att se om rödbetssmaken skulle sitta kvar. Blev glatt överraskad när det faktiskt inte smakade rödbeta alls. Betan är rätt sött så den ändrar inte kokosens söta smak och sen är kokos rätt kraftig i sig självt så det blev tummen upp. Så kul och festligt. Perfekt till alla hjärtans dag på söndag ju!!!

Kärleksmums

Ingredienser:
225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

75 g smör
0,75 dl kaffe, gärna starkt
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

1 dl kokosflingor
några droppar rödbetslag

Gör så här: Lägg bakplåtspapper i en långpanna/form. Ju mindre pannan/formen är desto högre blir kakbitarna så det är en smaksak så att säga. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och häll sedan i mjölken i det smälta smöret, låt svalna.
Vispa ägg och sockret rejält fluffigt med elvisp. Nu ska de torra ingredienserna i; vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl, men se till att sikta dem för att undvika klumpar. Använd en finmaskig sil om du inte har en siktare. Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och häll sedan i smör- och mjölkblandningen. Blanda till en jämn smet.
Häll i smeten i formen och bred ut med slickepott. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Testa med en sticka för att se om kakan är klar. Den ska vara lite kladdig men inte som en kladdkaka.
Under gräddningen görs glasyren: Koka starkt kaffe och smält smöret i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker, florsocker och kaffe och blanda.
Häll ut kokos på et fat och droppa över några droppar från vätskan av inlagda rödbetor och blanda
Tag ut kärleksmumsen ur ugnen och låt den få stå en stund. Häll ut lite glasyr i omgångar och bred  över kakan. Avsluta med att strö över den färgade kokosen. Jag tycker att glasyren är hela grejen med denna kaka så att göra dubbel sats av glasyren är ett hett tips.
Låt kakan svalna och glasyren stelna och skär sedan kakan i kvadrater. Mums!

kärleksmums

Kärleksmums! Lite mera mumsiga och mer kärleksfulla med färgad kokos.

SparaSpara

Note Design Studio hos Fogia

I dag ska jag till möbelmässan och har laddat med bekväma skor. Men det är inte bara på mässan designveckan allt sker. Hos producenterna visas det också upp nyheter och faktiskt tjuvstartade förra veckan. Som hos Fogia ute i Finnboda visar den nyligen belönande designgruppen Note Design Studio sin nyheter.

Fogia huserar i en gammal varvslokal och mer magiskt ljus och läckra fönster får man ju leta efter. Detta var första gången jag var där och var tokladdad då jag sett bilder från detta ställe. Mina förväntningar överträffades med råge.

På en lunch i strålande sol i fredags fick press och bloggare höra hur gruppen jobbat fram sin kollektion. För så är det – det är en kollektion. Du kanske vill titta på en soffa men det är ju ofta man kanske avvaktar och tar en kudde eller pall istället. Note Design Studio har skapat snygga hyllor (kolla in nedan – så snygg! Förstår att de vann pris för Årets Designer), bord med skiva av Terrazzo, textiler till plädar och mattor.

Under lunchen berättade några från designgruppen väldigt inspirerat om sitt arbete. Det här är människor som har kul på jobbet och levererar.

Ja, så klart det är inte bara Note som representeras hos Fogia. Bland annat finns min drömsoffa Tiki av Andreas  Engsvik där. En favorit hos många.

Nu drar jag till mässan. Får se vad jag kommer möta. Ska erkänna att jag åker dit med öppet sinne och helt utan förväntningar. Då jag missade gårdagen med alla pressvisningar blir det liksom att göra sitt egna schema. Skönast så, skulle jag säga.

Designveckan är i gång, dygnet runt. Pressvisningar & prisutdelningar

Igår var det en helt galet intensiv och rolig dag. Eller dygn snarare då det var från tidiga morgonen till sena natten. Designveckan är nu igång här i Stockholm och idag tisdag öppnar möbelmässan ute i Älvsjö. Igår var det pressvisningar hela dagen över hela staden och prisutdelningar sent in på natten.

Morgonen började med att Elle Decoration Design Awards hade en pressfrukost. Intervjuer med vinnarna som senare på kvällen skulle motta priserna. Så vackert i Operakällarens magiska lokaler vid strömmen.

Superduktiga designgruppen Note Design Studio vann priset för Årets Designer. Ju fler deso roligare. Här är beviset på att man kan jobba i grupp!

Vidare nordöst några hundra meter till Wetterling Galary där det var VÄRLDSPREMIÄR för Iittalas samarbete med Issey Miyake.

Hur spännande som helst. Jag hade tänkt att det skulle vara plisserat glas och stort men det var så fel gissat. Det var porslin i vitt, rosa, petrolgrönt och svart. Körsbärsträdets färger. Så vacker färgskala. Vidare var det kuddar, väskor, servetter, vikta bordsblommor och vas mm. Fint som snus men jag tyckte det var lite för snällt för min smak. Hade väntat mig mer större och mer dramatiskt. Men finnar och japaner i hop kanske blir lite lågmälda?

På plats var teamet från båda varumärkena. Intressant att få höra hur arbetet gått till. Under 4 år har de jobbat fram detta.

Senare var det presslunch på Nobis hotell med mina favoriter Claesson Koivisto Rune som visade upp sina lanseringar för deras företag Smaller Objects. Ja, det är precis vad det är: Mindre saker. Annars är killarna mest verkasamma med arkitektur, inredning och möbler.

Av det de visade var nog samarbetet med ljuvliga, inspirerande, legendariska Ingegerd Råman det som fick min puls att öka. Tillsammans har de relanserat en skål som de två parterna gjorde till en restaurang på slutet av 90-talet. Restaurangen finns inte längre och skålen kom aldrig ut till ”vanligt” folk. Men nu!!! Och jag ställer mig först i kön. Skålen har fått namnet One Happy Cloud för så hette krogen. Handdrejas för att få den perfekta ”putte-på-kanten”. Perfektion!

Trevlig lunch med fint sällskap av Daniella (som för övrigt var nominerad till årets bästa inredningsbloggare), Anette och Åsa (som absolut inte vill vara med på bild 😉

Vidare fick vi kliva tre trappor upp och se Design House Stockholms nyheter. Trångt attans men stämning var hög då Grundaren Anders Färdig fullkomligt ägde presentationen och lös av glädje. Min favorit från deras visning var den spännande, fristående garderoben Air av Mathieu Gustafsson. Jag älskar rotting. Har det lite överallt här hemma. Det är typiskt för funkas så det liksom ingår i huset. Och nu ska vi göra om sovrummet och en sådan här hade passat som en smäck. FAST, jag vill inte ha en vit… kan man få den naturfärgad rotting och mörka träkarmar???

Sen raskt hem för att svida om och dra på mina värsta partyboots. Nu var det hela två prisutdelningsgalor på stan. Först ut var Årets Rum 2016 på Berns. ”Alla var där” är rätt uttryck. (Bilden nedan lånad från Drömhus)

 

Hängde med Katarina, Helena och Helena som förgyllde min kväll med skratt så tårarna rann och dans så fötterna värker som attan i dag.

Och så här såg jag ut, kvällen till ära.

Priser delades ut till välförtjänta designers och innovatörer. Det mest spännande var nog ändå Årets Rums Maktlistan, lista över de hundra mäktigaste inom design-Sverige. Den ska jag titta närmare på snart. Vem av dem ska man ringa…?

Sen slöts cirkeln och vi var tillbaka på Caféet där Elle Decoration Awards delades ut. Läs om alla vinnare HÄR. Årets inredningsbloggare blev Frida med Trendenser och allt annat hade varit fel, fast mina kollegor här på Sköna Hem, Jannice och Maria hade ju såååååklart varit värdig vinnare de med!

Sen slog klockan tolv och fast båda partybootsen satt kvar gick jag hem likt Askungen. Armkrok med Helena, nöjda och glada. Och lätt förvirrade – det var ju bara måndag!

Idag öppnar möbelmässan. Pga stökigheter med lämning och hämtning av barn så tar jag ett besök dit senare i veckan. Lite lugnare då också kanske. Mässan är öppen för alla på lördag. Ta er dit, det är så inspirerande.

Vik små pappershjärtan till dekorationer för muffins & tårtor

Förra året gjorde jag en härlig hjärtgirland av papper och ville göra något mer med samma idé. Att göra något mycket större eller mindre är alltid lyckat så då ville jag göra det. För enkelhetens skull tog jag den lilla vägen och gjorde små hjärtan. De skulle ju bli perfekta små muffinsdekorationer såg jag på en gång. Det enda som behövdes göras var att sticka hål i genom pappret så att en tandpetare kunde spetsa hjärtat, så att säga…

Blev ju väldigt snabbt och enkelt supersöta små pinnhjärtan. Kan ju användas till en massa saker men då jag bakat blev det muffinsdekorationer.

Vad som behövs:
Papper, A4 gärna 80g
ett glas/en skål
penna
sax
potatissticka eller lång nål
limstift eller dubbelhäftande tejp
tandpetare

Gör så här: Vik pappret 3 gånger på höjden och en gång på mitten, så som bilden visar. Dra hårt med naglarna eller ellt falsben i vecken så det blir riktigt vassa kanter. Riv ut rutorna eller klipp om det känns bättre.

Ta ett glas, en skål eller något annat som är större än pappret på långsidorna och rita runt kanterna. Klipp ut.
Nu ska det vikas i dragspelsvikning längs med hela långsidan. Lite mindre än 1 cm breda vik.

Var noga med att dra vecken med nagel eller falsben så vecken blir vassa. Blir till smala ”pinnar”.

 

Vik nu på mitten och kolla så det blir ett jämnt hjärta. Knip till.
Veckla försiktigt upp pappret lite grann och trä en lång nål eller vass potatissticka igen pappret i det mittenvik du nyss vek.

För en tandpetare genom alla hål. Limma eller tejpa  på en av innerflikarna.
Pressa ihop så sidorna fästes mot varann och tandpetare. Dra lite i de övre kanterna så ett hjärta skapas. Klart!

Fritt fram att använda. Jag tänker på Alla Hjärtans Dag, bröllop eller dop som passande tillfällen. Eller bara som något fint till fredagens tacobuffé för att göra den lite mer kärleksfull. Annars är det ju som grädde på moset som muffinsdekorationer.

I dag om en vecka är det alla hjärtans dag. Hoppas att detta kanske kan vara till pysselinspiration och göra eget alla hjärtans dag-pyssel.

Baka Nutellasemlor & chokladsemlor med Nutellafyllning

Varför inte testa en nutellasemlor eller chokladsemlor till fettisdagen eller semmeldagen (för fastlagsbulledagen har man väl aldrig sagt??) Nu närmar sig dagen med stormsteg och varför inte prova just nutellasemlor och chokladsemlor? På tisdag ska det mumsas vetebröd med mandelmassa och grädde. Mmm… Så himlans gott. Speciellt med varm mjölk men det vet jag är en vattendelare. Det är två olika läger som båda tycker att deras sätt att äta semlor är rätt och bäst. Och maken, han har mjölk OCH kanel, men där drar jag min gräns 😉

Jag har endast fått i mig två i år och det är faktiskt få om man jämför med tidigare år. Får ligga i hårt nu och jobba upp vanan för det blir ofta ett gäng. (Dröjer ju ett år till nästa gång!) Om man ska äta många semlor kan det vara kul att variera sig så det inte bara blir samma, samma semla. Att göra chokladsemlor med nutellafyllning tex är både gott och enkelt. Och som grädde på moset (eller semlan…) så är det NUTELLADAGEN idag så där tar vi två flugor i en smäll!!!

chokladsemla

För två år sedan gjorde jag några riktigt goda chokladsemlor. Det blev hela fyra nyanser av chokladbrunt. En med chokladfyllning, en med chokladfyllning och chokladgrädde, en med chokladfyllning, chokladgrädde och kakao i degsmeten, och den sista var en med chokladfyllning, chokladgrädde, kakao i degsmeten och O’boy på toppen istället för florsocker. Ja ni hör ju; bara att välja grad av chokladfrosseri!

Nutellasemlor & Chokladsemla med Nutellafyllning

Ingredienser, 24 st semlor:
50 g jäst
5 dl mjölk
1,5 dl socker
0,75 tsk salt
1 msk kardemummakärnor
1,5 dl kakao (om man vill ha chokladbullar)
900 g vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
ägg till pensling

Gör så här: Börja med att ta ut smöret så det blir rumsvarmt. Smula ner jästen i en degbunke (gärna i hushållsmaskin) och värm mjölken till fingervarmt. Häll lite av den varma mjölken över jästen och rör så jästen börjar lösas upp. Häll på resten av mjölken. Vispa/rör tills jästen är helt upplöst.
Stöt kardemumman ordentligt i en mortel och häll i den ihop med kakao, socker, salt och rör samman. Häll i lite mjöl, ungefär 1/3 av mängden, och blanda. Klicka i smöret och blanda. Fortsätt med mjölet tills de blivit en fin, glansig, smidig deg.
Täck över degbunken med plastfolie och kökshandduk. Låt jäsa i 1 timma.
Häll ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda ihop degen.

Dela degen i 24 delar och ta varje del och rulla mot bakbordet. Tryck samtidigt som du rullar så blir bullen helt rund. Lägg på på plåtar med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 munter under bakduk.

Sätt på ugnen på 220°. Vispa/blanda ihop ett ägg med gaffel och ha en tsk kallt vatten i ägget. (Det är för att behålla jäsningen på bullen när det penslas) Pensla med varsam hand över hela bullen. det är det som avgör hur härligt vacker bullen blir tycker jag. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Ät på studs eller lägg i fryspåsar och frys på en gång för saftiga bullar och semlor när det ska bjudas.

Nutellafyllning:
320 gram mandelmassa
1,5 dl Nutella
inkromet av semlorna
2-3 msk mjölk

Gör så här: Skär locken av semlorna och gräv ut lite av innandömet och lägg i en bunke i hop med mandelmassa, nutella och mjölk. Vispa i hop med elvisp till fin smet.

Chokladgrädde:
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk O’boy

Gör så här: Vipsa upp grädden (jag gillar den lättvispad men det är en smaksak). Vänd försiktigt ner kakao och O’boy.

chokladsemla

chokladsemla med nutella

chokladsemla med nutella

Smarrigt värre! Och jag blev faktiskt glatt överraskad av bullen med kakao i. Det funkade fint i hop med den för semlans så viktiga kardemumman.

nutellasemla

Hoppas detta kan inspirera och att ni vill testa chokladsemlor med nutella. Och fira denna dag! 🙂

SparaSpara

Grön frukost med avokado och grönt te

Med inspiration från den veganska upplevelsen i måndags blir det en grön frukost idag. Kanske inte helt vegansk då jag har smör på mackan men ändå…

Avokado, denna gudomliga lilla stenfrukt med oändligt många sätt att mumsa i sig den. Grillad avokado var tex en favorit i somras.

Som pålägg på frukostmackan ger den en riktigt bra start på dagen. Energi, nyttigheter och mild smak.

Skär avokadon i bitar, mosar lätt på en smörgås (gärna grovt och syrligt bröd) med gaffel och lite flingsalt. That’s it.

Fortsätter den gröna fruksotvågen med en kopp grönt te. Jag har haft svårt för grönt te men med en tekokare blir det perfekt resultat. Här kokas vattnet till 80 grader och tebladen drar så länge som grönt te ska, det är en inställning i apparaten. Inte ett spår av den där lite bittra, beska smaken som kan bli med grönt te. Japanese Lime är guds gåva till tedrickarna!

Piffar till mackan med egenodlade, påstudsskördade ärtskott.

Barnen lämnade på förskola och skola så nu är det jobb, jobb, jobb. Några timmar rätt ner i datorn och sen är det pressträffar. Och apropå det, nästa vecka är det möbelmässa och design week här i Stockholm. Hela staden kommer koka av modern design med en massa nya releaser och events. Kommer bli galet spännande och inspirerande.

Gör en hjärtmacka medans du väntar

Under den här torsdagen kommer det hända grejer här på Sköna Hem. Det ska uppdateras grejer i de digitala korridorerna och inga uppdateringar från oss bloggare kan göras.

Under tiden bjuder jag här på ett tips om hur du kan göra en hjärtlig macka med ett fint hjärta av minitomater, hjärtformade ägg och knäcke medans du nu väntar med iver på fredagen och en massa nya härliga inlägg! Klicka HÄR för steg-för-steg på allt.

Vegankurs i arla morgonstund på The Plant med Maximilian Lundin

Veckan kickstartade i måndags genom att både gå upp i arla morgonstund och genom att få matnyttig och viktig utbildning i raketfart.

I köpcentret Ringen vid Skanstull har ett mycket spännande restaurangkoncept öppnat. Det är ett stort food court, Teatern, med flertalet olika restauranger varav en är The Plant. Det är en helt ekologisk och veganska fast foodrestaurang, faktiskt Sveriges första.

Bakom restaurangen ligger kocken Maximilian Lundin. En stjärnkock som med stor övertygelse och med egna erfarenheter har tagit beslutet om att bli vegan. Att restaurangen The Plant är vegansk är bara en bonus. Det ska vara en restaurang som levererar riktigt god mat och med grym service. Sen att det råkar vara utan animaliska inslag ska inte spela någon roll.

Nu var det alltså ett frukostevent där vi var några inbjudna på att lära oss mer om vegansk mat. Men vi fick slita för mödan genom att laga själva. Mitt uppdrag var en pastej gjord på grillade auberginer. Bredvid mig stod bästa Helena och slet med en matberedare som var allt annat än samarbetsvillig. Men hon fick till en grym pesto i alla fall. Bra jobbat. Och tänk att matlagning kan ge så mycket skratt!!!

Och här sliter jag med pastejen. Bra att ha sin härliga kollega nära som kan fota mig in action 🙂

Food courten heter alltså Teatern och det märks tydligt i inredningen. Man sitter som i en amfiteater, på trappsteg. Riktigt läckert och snyggt.

Och vad blev vårt slutresultat? En grymt god fruksotmacka med pastej gjord av grillad aubergine, pesto gjord på dill, pumpakärnor, solrosfrön plus en frisk sallad av vitkål och broccoli bl.a. och att dricka blev det en härlig smoothie gjord på svartkål, äpple, ingefära och en massa mer. Recepten kommer vi få senare så då ska jag nog kunna förmedla dem vidare.

Hemma hos mig på riktigt! Ett skämsrum

Bloggare brukar ibland få kommentarer om att det ser för snyggt ut på bilderna. Jag har inte fått det i kommentarsfält men det har händer ofta när jag möter läsare. ”Var är verkligheten? Var är vardagsstöket?” Jag kan förstå tanken till viss del men jag kan ju bara tala för mig själv – jag blir inte inspirerad av stökiga hem. När du går och köper ett sprillans nytt ex av tidningen Sköna Hem så förväntar du dig inte att det ska vara stökiga diskbänkar och tandkrämsfläckiga speglar eller hur? Men varför förväntas det av bloggar? För att det är våra egna hem? Men varför vill jag visa upp det som precis ALLA redan har hemma? Sen så tar jag oftast bara närbilder och på den bordsskivan är det så klart städat – då blir det som om hela mitt hem skulle vara tipptopp. I wish!

När du bjuder hem vänner så gissar jag att du städer lite lagom och när du ska ha försäljning av ditt hem så rensar du och städar du tills du blir blå. Första gruppen som kommer på besök ska känna sig välkomna och avslappnade. Den andra gruppen ska tjusas av det luftiga, fräscha och inbjudande hemmet så pass att denne vill köpa lyan. En blogg som visar bilder från sitt egna hem hamnar väl nånstans där emellan.

Har en kompis som jobbar på inredningstidning och han hade en grym idé. Att visa upp bilden på det som är bakom kameran när den flådiga, stylade inredningsbilden tas. Där i hörnet, där alla slitna, älskade, välanvända möbler, textilier och annat ligger huller om buller men som inte är fashion enough.

Skämsrum

Har ni ett skämsrum? Det har vi! Vi har bott i vårt hus i tre år snart och ett rum glömde både gud och vi. Det ska bli omgjort på övervåningen men både tid och budget ska fixas så det låter vänta på sig. En gång per år har jag gjort ett ryck och rensat. Sen, de resterande 364 dagarna lyckas det trilla in saker där. ”Oj, nu kommer det övernattande gäster – då måste vi ta bort /vad det nu kan vara/ – ställ in det i skämsrummet!” ”Jag orkar inte rensa alla dessa papper nu, jag lägger dem här  s å   l ä n g e…” Känns detta igen, eller är det bara jag? Säga att det inte bara är jag!!!

Men nu tar jag av masken och blottar mig! Ta da! Här är min svagaste inredningslänk: Mitt skämsrum.

Plåtade med mobilen, gör bilden lite mörk och grynig så det inte ska synas allt för väl hur kaosigt det är. Hörnet till vänster kan jag inte med å visa för det är som scenografin till en skräckfilm. Lovar!

Alltså, detta är verkligen synd å skam. T.o.m. de stackars kaktusarna ser ju dammiga ut… Ett sådant fint rum som bara väntar på kärlek. Vi inväntar på besked från hantverkarna och hoppas på snabba ryck. För då vet ni – då blir det fyra sovrum, walk in closet, arbetshörna och frid & fröjd på torpet! Häpp!!!