Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 februari, 2016

Grön frukost med avokado och grönt te

Med inspiration från den veganska upplevelsen i måndags blir det en grön frukost idag. Kanske inte helt vegansk då jag har smör på mackan men ändå…

Avokado, denna gudomliga lilla stenfrukt med oändligt många sätt att mumsa i sig den. Grillad avokado var tex en favorit i somras.

Som pålägg på frukostmackan ger den en riktigt bra start på dagen. Energi, nyttigheter och mild smak.

Skär avokadon i bitar, mosar lätt på en smörgås (gärna grovt och syrligt bröd) med gaffel och lite flingsalt. That’s it.

Fortsätter den gröna fruksotvågen med en kopp grönt te. Jag har haft svårt för grönt te men med en tekokare blir det perfekt resultat. Här kokas vattnet till 80 grader och tebladen drar så länge som grönt te ska, det är en inställning i apparaten. Inte ett spår av den där lite bittra, beska smaken som kan bli med grönt te. Japanese Lime är guds gåva till tedrickarna!

Piffar till mackan med egenodlade, påstudsskördade ärtskott.

Barnen lämnade på förskola och skola så nu är det jobb, jobb, jobb. Några timmar rätt ner i datorn och sen är det pressträffar. Och apropå det, nästa vecka är det möbelmässa och design week här i Stockholm. Hela staden kommer koka av modern design med en massa nya releaser och events. Kommer bli galet spännande och inspirerande.

Comments (3)

 • Hej! Jag dricker en åtta koppar te per dag och blev nyfiken på din tekokare. Har googlat lite men bara hittat simpla varianter. Finns din att köpa i Sverige?

  • Hej Sara! Javisst, denna heter Sage och finns hos Elgiganten.

   8 koppar minsann!!?? Det låter som om du är en riktig teälskare. Vad har du för favorit-te? Letar alltid efter nya smaker.

   🙂 Helena

  • Tack Helena! Den blir det att införskaffa nästa lön 🙂
   Ja, minst åtta koppar.. Jag fryser alltid så därför är det fint att allt som oftast ha en rykande kopp nära. Jag har tre små, så oftast blir det Liptons earl grey på påse, men nu har jag även lärt mig dricka grönt yogite, med ingefära och kanel. Jag har börjat intressera mig för ayurveda och då ska dessa smaker passa min kroppstyp 🙂 Funkar det så funkar det haha. Men när det finns mer tid dricker jag gärna löste med karamell eller chokladsmak. Det är som godis och då håller jag mig borta från det istället.

   Vad spännande att du sagt upp dig och satsat på ditt eget. Tycker du är en otroligt inspirerande bloggare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.