Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 februari, 2013

Världens sämsta & bästa mamma?

Idag är jag världens bästa mamma fast hade jag gjort exakt samma saker förra lördagen hade jag varit den sämsta mamman. Och detta är något jag lägger på mig själv.

Idag är jag och sonen hemma och inne hela dagen, har inte bäddat, varit vaken i timmar men inte bytt om från sovkläder, köket är stökigt och golvet är smuligt. Vi ligger i sängen, tittar på tv och äter lördagsgodis. Och jag är världens bästa mamma! Varför? Jo sonen är sjuk och då är allt detta helt rätt och riktigt. Ju slappare desto bättre. Ingen park vi ska skynda till eller skogspromenad vi bör ta för barnens skull.

Hade jag gjort exakt samma saker förra helgen, när alla var friska, hade jag känt mig som världens absolut sämsta morsa. Då var det ut så fort frukosten var färdigtuggad för att “ta vara på dagen”.

Känner ni igen den här meningen: Det är fint väder så ni måste gå ut! Att vara inne var en dödssynd om solen så bara för någon minut tittade fram. Det ligger så rotat i mig och jag hör mig säga samma mening till mina barn. Men inte idag. Idag är allt tillåtet och jag känner mig lite befriad. Duktig flicka har blivit duktig mamma?

Nu ska jag snabbt gå tillbaka, slappa vidare och  ja – ta vara på dagen helt enkelt! Ska bara dammsuga lite först…

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.