Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Enkla vardagsmiddagen: Fisk i ugn med oliver och körsbärstomater

11 mars, 2013

Ni har dem också; de där rätterna som går snabbt att göra, funkar i alla lägen och är jättegoda, eller hur? Jag har en fin fiskrätt som alltid funkar och är rysligt lätt att göra. Vit fisk i ugn med oliver och körsbärstomater. Serveras med koktpotatis, ris, grönsallad eller matkorn t ex. Passar perfekt efter sådan dag vi hade igår när vi ränt ute hela dagen. Sen att barnen även gillar den är ju verkligen guldstjärna i kanten 😉

Ingredienser
600 g Vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sej
1 ask körsbärstomater
en näve oliver, jag använder kalamataoliver
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk timjajn
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Lägg körsbärsomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivolja, strö över några nypor flingsalt, timjan och mal lite svartpeppar. Lägg även ner de skalade vitlöksklyftorna. Detta ska få stå i ugnen i ca 20 minuter. Salta och peppra fisken och lägg sen ner fiskfiléerna och oliverna i formen. Sänk värmen till 150°C och låt gå i ytterligare 10-15 minuter/tills fisken är klar.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Madde 11 mars, 2013 at 12:32

  Gott det låter! Jag har också ett enkelt, snabbt favorit recept som är fisk: Koka fisken (brukar ta fryst plattfisk) i creme fraiche och lite buljong. När fisken är klar, ös över massa citron eller lime saft. Ha inte i det sura när det kokar, då skär det sig och blir grynigt. Jättegott iof om man vill göra egen ost, men det är ett annat recept.

  • Svara Helena Lyth 11 mars, 2013 at 12:48

   @ Madde: Fisk med citron låter jättegott! Tack snälla för tipset.
   Ha ha ha, ja ost är ju fint att göra men inte när man var ute efter fiskmiddag 😉

   Kram!

 • Svara Elin 13 mars, 2013 at 18:39

  Provade detta receptet idag. Mycket gott! Särskilt uppskattat av 2½ åringen.

  • Svara Helena Lyth 13 mars, 2013 at 19:12

   @ Elin: Åh vad kul! Tack snälla för att du ville dela med dig 🙂

   Kram Helena

  Lämna en kommentar

  Close