Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 mars, 2013

Enkla vardagsmiddagen: Fisk i ugn med oliver och körsbärstomater

Ni har dem också; de där rätterna som går snabbt att göra, funkar i alla lägen och är jättegoda, eller hur? Jag har en fin fiskrätt som alltid funkar och är rysligt lätt att göra. Vit fisk i ugn med oliver och körsbärstomater. Serveras med koktpotatis, ris, grönsallad eller matkorn t ex. Passar perfekt efter sådan dag vi hade igår när vi ränt ute hela dagen. Sen att barnen även gillar den är ju verkligen guldstjärna i kanten 😉

Ingredienser
600 g Vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sej
1 ask körsbärstomater
en näve oliver, jag använder kalamataoliver
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk timjajn
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Lägg körsbärsomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivolja, strö över några nypor flingsalt, timjan och mal lite svartpeppar. Lägg även ner de skalade vitlöksklyftorna. Detta ska få stå i ugnen i ca 20 minuter. Salta och peppra fisken och lägg sen ner fiskfiléerna och oliverna i formen. Sänk värmen till 150°C och låt gå i ytterligare 10-15 minuter/tills fisken är klar.

Follow on Bloglovin

Comments (4)

  • Gott det låter! Jag har också ett enkelt, snabbt favorit recept som är fisk: Koka fisken (brukar ta fryst plattfisk) i creme fraiche och lite buljong. När fisken är klar, ös över massa citron eller lime saft. Ha inte i det sura när det kokar, då skär det sig och blir grynigt. Jättegott iof om man vill göra egen ost, men det är ett annat recept.

    • ‘@ Madde: Fisk med citron låter jättegott! Tack snälla för tipset.
      Ha ha ha, ja ost är ju fint att göra men inte när man var ute efter fiskmiddag 😉

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.