Följ mig:
Utan kategori

På smygpremiär för restaurang Pocket

12 april, 2013

I onsdagskväll öppnades dörrarna till kocken Pontus Frithofs nya krog Pocket för en skara matkräsna (öppnar 13/4). När restauranger har öppningar är det vanligaste att det är mingel med pompa och ståt. Nu var det mer en intim krogkväll med sittning för några utvalda gäster. Och det är nog lite så även denna restaurang vill uppfattas; lite mer personlig och varm, inte så mycket lull-lull och dutt. Konceptet är en bakficka/bistro till stora matsalen Pontus! en trappa ner och sidekick till baren som ligger vägg i vägg. Det går inte att boka bord här utan det ska bara vara att droppa in. Är det fullt på de 90 platserna så hamnar man på kölista och placerade i baren. En annan sak som gör att det känns som ett varmt ställe är att det finns barnrätter. Detta ställe kommer nog bli ett poppisställe för after dagis!!

Om man tidigare besökt matsalen så har man nog inte undgått den riktigt snygga inredningen signerat bla Pontus Frankenstein. Han har även varit involverad nu och de två ställen smälter fint in i varann. Jag glömde fråga vart namnet Pocket kommer ifrån men ger mig på en vild gissning. I matsalen finns en mycket häftig tapet (framtagen av Pontus & Pontus faktiskt) föreställande böcker i Billybokhyllor. Det temat fortsätter även på Pocket men nu på tyg som sveper längs väggarna. Och en pocketbok är ju en mindre variant av inbunden bok så det passar ju denna bakficka. Tror ni att jag har rätt?

Då jag sedan länge gillat Pontus mat hade jag höga förväntningar på Pockets meny och jag blev inte besviken, tvärtom. Inga rätter ska kosta över 200 kronor och menyn var bred fast med få rätter. Kommer nog tilltala de flesta. Plus för barntipsen!

En liten citrondoftande bläckfisksallad satte igång smaklökarna rejält.

Alltid varit galen i sniglar i vitlök. Dessa var mycket bra. Rejält med vitlök och bra stuns i köttet. Problemet är att jag alltid vill ha fler…

Lammkorv med polenta och ratatouille. Hallå i lådan, vad gott! Jag älskar korv men det är skillnad på korv och korv. Detta var en mycket bra lammkorv. Sen så var jag bara tvungen att säga till köket att detta var den bästa ratatouille jag någonsin ätit. Stora bitar och med mycket smak. Den kunde jag tagit en rejäl doggy bag med hem och goffat hela helgen! (ja, ni ser ju hur glad jag är…)

Efterrätten rabarberkompott med cheesecake lät gott men smakerna var inte som jag trodde. Mer citron och jordgubb än rabarber och cheescaken var i krämform istället för som kaka. Nja, den kunde ha varit lite smarrigare. Maken valde chokladmoussen och den var däremot himmelsk.

Pontus frågade mig om vad jag tyckte om kvällen och min spontana kommentar blev: ”jag vill flytta hit”. Det hade han inga problem med. Det är inte svårt att känna sig som hemma här med den enormt goda maten, den snygga inredningen och den oklanderliga servicen. Får ha det som tillflykts ort i alla fall.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara lizzy 12 april, 2013 at 15:20

  Nä, jag tror Pocket som i (bak)ficka!

  • Svara Helena Lyth 18 april, 2013 at 14:07

   @ Lizzy: Ja men så klart! Det var ju smart. Tänkte jag inte ens på!!

 • Svara Birgitta Norsten 12 april, 2013 at 21:22

  Ser spännande ut…
  Birgitta 🙂

 • Svara Tess 13 april, 2013 at 14:55

  Oh måste testas – tack för tips :-). Kul att se en bild på fina DIG också!!!

 • Lämna en kommentar

  Close