Följ mig:
Kalas & Dukning Utan kategori

Barnkalas med kul för både stora och små

14 april, 2013

Vi har inte bott i huset i två veckor ens men redan hunnit med två stora kalas och några mindre middagar med gäster. Härligt och lite av anledningen till att flytta.

Men då det är så nyflyttat så ligger mycket av pynt- och kalassaker i ”nån låda”. Det ska ju inte hindra att göra det barnsligt och kalasigt – får ta det som finnes. Flaggspel gjordes av steksnöre och servetter, fastsatt med gem och ballonger sattes upp där det fanns möjlighet. ”Oj, vad fint” sa sonen och det var väl precis det jag ville uppnå. Spindelmannendräkten åkte på och han väntade vid dörren.

På frågan ”vill du ha tårta eller glass?” var svaret mycket säkert; glass! Är det inte så, att mindre barn är mer glada i glass än tårta? Jag är mycket förtjust i våffelstrutar, det är lite festligare än att äta på tallrik och att doppa i strössel gör det hela riktigt skoj och gott. En buffé av glass och strössel ställdes fram och barnen fick välja smak på glass och strössel. Alla nöjda och glada. Mindre disk dessutom… Och så saft och bullar på det, så klart.

När barnen fått ta så var det de vuxnas tur som stått tålmodigt med lystna blickar och väntat. Vad duktiga de var!

Sen var det lekar och fiskdamm. Gjorde påsar med några få godisar, ett litet lyckotroll och en rolig larvballong. Ballongen visade sig vara den roligaste  leken. Maken pumpade upp 12 larver och sen var spring-/jage -och slåleken igång. Att få slå varann med en lätt ballong gav skratt som kiknade och jakten förflyttades mellan våningarna och alla rum. Det var faktiskt så skoj så godiset glömdes bort. Älskar sådan spontana lekar.

Efter två timmar började festen rundas av men några ville stanna kvar och då dukade vi upp en mer vuxen buffé med ost och vin. Barnen ville ut i trädgården och av nån anledning blev det så att barn och pappor gick ut medans mödrarna intog soffan med varsin tallrik ost. Älskar sådan spontana lekar 😉

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Romladolcevita 14 april, 2013 at 18:57

  Ha en fin söndag från Italien

 • Svara Erika Cao 15 april, 2013 at 10:54

  Åh så härlig inspo! Ska ha barnkalas nu i Maj så slurpar i mig all inspiration jag kan få! Ha en trevlig måndag!

  • Svara Helena Lyth 15 april, 2013 at 15:31

   @ Erika: Åh vad glad jag blir. Om jag jan inspirera det minsta blir jag överlycklig! Hör av dig sen och berätta hur det blev.

   Ha en fin måndag du med!

 • Svara Tess 15 april, 2013 at 13:36

  Barnkalas?? Äsch det där snor jag rakt av till min födelsedag – älskar flaggspel ;-). Så fint!!

  • Svara Helena Lyth 15 april, 2013 at 15:38

   @ Tess: Ha ha, så klart det inte är någon åldersgräns på kalaspynt. Fyller själv om ett tag och hade faktiskt tanken på att låta det hänga kvar… Tack snälla du!

   KRAM

 • Svara barnkalas 21 april, 2013 at 21:04

  älskar flaggspel ;-). Så fint!!
  Tack för många bra lektips

 • Lämna en kommentar

  Close