Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 april, 2013

Barnkalas med kul för både stora och små

Vi har inte bott i huset i två veckor ens men redan hunnit med två stora kalas och några mindre middagar med gäster. Härligt och lite av anledningen till att flytta.

Men då det är så nyflyttat så ligger mycket av pynt- och kalassaker i “nån låda”. Det ska ju inte hindra att göra det barnsligt och kalasigt – får ta det som finnes. Flaggspel gjordes av steksnöre och servetter, fastsatt med gem och ballonger sattes upp där det fanns möjlighet. “Oj, vad fint” sa sonen och det var väl precis det jag ville uppnå. Spindelmannendräkten åkte på och han väntade vid dörren.

På frågan “vill du ha tårta eller glass?” var svaret mycket säkert; glass! Är det inte så, att mindre barn är mer glada i glass än tårta? Jag är mycket förtjust i våffelstrutar, det är lite festligare än att äta på tallrik och att doppa i strössel gör det hela riktigt skoj och gott. En buffé av glass och strössel ställdes fram och barnen fick välja smak på glass och strössel. Alla nöjda och glada. Mindre disk dessutom… Och så saft och bullar på det, så klart.

När barnen fått ta så var det de vuxnas tur som stått tålmodigt med lystna blickar och väntat. Vad duktiga de var!

Sen var det lekar och fiskdamm. Gjorde påsar med några få godisar, ett litet lyckotroll och en rolig larvballong. Ballongen visade sig vara den roligaste  leken. Maken pumpade upp 12 larver och sen var spring-/jage -och slåleken igång. Att få slå varann med en lätt ballong gav skratt som kiknade och jakten förflyttades mellan våningarna och alla rum. Det var faktiskt så skoj så godiset glömdes bort. Älskar sådan spontana lekar.

Efter två timmar började festen rundas av men några ville stanna kvar och då dukade vi upp en mer vuxen buffé med ost och vin. Barnen ville ut i trädgården och av nån anledning blev det så att barn och pappor gick ut medans mödrarna intog soffan med varsin tallrik ost. Älskar sådan spontana lekar 😉

Follow on Bloglovin

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.