Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 april, 2013

Då var det grillat!

Ingen är väl riktig husägare om man inte har grill? Det verkar så i alla fall om man tittar ut över grannskapet. Maken har under den senaste tiden gjort undersökningar hos vänner och återförsäljare; kol eller gasol? Det blev en gasol. Ja, det kanske är bra men lite synd då jag är den okrönta drottningen vad det gäller att sätta i gång en kolgrill och hålla bra temperatur. Det är sådan där grej om man frågar någon om något få vet om en så är detta en sådan sak om mig; jag kan banne mig sätta igång en eld och få till grym glöd. Men ja, gasol verkar ju vara bra…

Lite rädd att smaken skulle försvinna för kolgrillat är ju splendid. Nu är jag omvänd! Kött och grönsaker grillades i raskt takt och serverades med caprese och diverse såser. “Mmmm… gott kött!” sa sonen. “Mmmm… gott sött!” sa dottern. Sen så blev sonen helt hooked på den grillade auberginen. Det är lite av en chocker då han i övrigt är kraftigt avig mot grönsaker i allmänhet. Bådar gott för sommaren!

Saltar och ringlar över olivolja. Köttet får även färskmalen svartpeppar. Inget mer än det.

Barnens ena morbror med familj kom förbi en sväng på dagen och hade med sig såpbubblor. En sådan klassiker och fungerar alltid. Sonen (aka vattkoppskillen) blåste och lillasyster jagade – förgäves. Sen var det dags att äta!

 

Comments (2)

  • Å vad gott det ser ut! Tänk att grillat tröttnar man sällan på, och det är ju så himla njutningsfullt med en massa varma goa grönsaker, mums.
    Kram och ha en härlig vecka!
    Helena N

  • VI har haft Gasolgrill i några år och den är fantastiskt, var också sjukt skeptiskt till det hela men blev omvänd i ett nafs! Dessutom är det aningens enklare när man vill avsluta grillningen, bara stänga av, och det var alles! Inget passa på eller vänta ut så att man inte startar en oavsiktlig brand. Perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.