Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 maj, 2013

Skördat egen grön sparris!

Wow, vilken känsla! Skördat, tillagat och njutit egen sparris.

I trädgården till svärmors hus, där vi var i helgen, finns det massor av härliga fruktträd, bärbuskar och vackra blommor. Och sparris! Inte varje dag man trillar över ett sparrisland direkt. Vi tajmade dessutom in vårt besök med skördetid perfekt.

Sparris, denna vårvara! Älskar den. Både grön och vit, som jag tidigare skrivit om. Bäst tycker jag om sparrisen när den får vara hjälten och inte så mycket annat på tallriken. Serverar med rökt skinka eller som här nedan, med kallrökt lax. Och med den ljuvliga tryffelhollandaisen. Chiq simple!!

Den gröna sparrisen ska inte skalas till skillnad från den vita där det är ett måste. Men bryt dem i den nedre delen av stängeln för att få bort det träiga. Den bryts naturligt på den plats den går ifrån hård till saftig. Smart!

Gör så här: Koka upp vatten i rymlig kastrull, salta och ha i några droppar citron eller vitvinsvinäger. Lägg i sparrisen och låt sjuda i 3-4 minuter. Ju färskare sparris desto kortare tid. Hellre krispiga än slaka, känn av med sticka om du är osäker.. Servera genast.

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.