Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Ljuvliga tomater med halloumi

19 maj, 2013

När vi förra helgen var i Skåne tog vi en tur förbi underbara Viken och Vikentomater. Om man, som jag, älskar tomater är nog detta Tomat-Mecka. Solmogna tomater med mycket smak och i en massa varianter och färger gör att det är nästintill omöjligt att inte köpa på sig 1-2 kilo mer än vad det var tänkt. Det är som plockgodis -” bara en sån också, och en sån…”

Väl hemma igen stod vi inför det delikata problemet: Vad gör vi med denna tomatskatt? Tomatsås, stekta tomater eller en härlig tomatsallad? Det blev det sistnämnda. Med grillad halloumi blev det en perfekt förrätt. Eller lunch om man så vill.

Gör så här: Skiva tomater och skär 4 blad ramslök fint. Blanda 0.5 dl olivolja med 0.5 dl pesto i en liten skål. Varva sedan tomater, lök och dressing i ett djupt fat.

Skiva hallouni och grilla eller stek dem. Klart att servera!

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close