Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 maj, 2013

Ljuvliga tomater med halloumi

När vi förra helgen var i Skåne tog vi en tur förbi underbara Viken och Vikentomater. Om man, som jag, älskar tomater är nog detta Tomat-Mecka. Solmogna tomater med mycket smak och i en massa varianter och färger gör att det är nästintill omöjligt att inte köpa på sig 1-2 kilo mer än vad det var tänkt. Det är som plockgodis -” bara en sån också, och en sån…”

Väl hemma igen stod vi inför det delikata problemet: Vad gör vi med denna tomatskatt? Tomatsås, stekta tomater eller en härlig tomatsallad? Det blev det sistnämnda. Med grillad halloumi blev det en perfekt förrätt. Eller lunch om man så vill.

Gör så här: Skiva tomater och skär 4 blad ramslök fint. Blanda 0.5 dl olivolja med 0.5 dl pesto i en liten skål. Varva sedan tomater, lök och dressing i ett djupt fat.

Skiva hallouni och grilla eller stek dem. Klart att servera!

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.