Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juni, 2013

Med grill och trädgårdshäng invigde vi trädgård och altan

Det är lördag och solen skiner. Vilken perfekt kombo! Det skriks i skrivande stund “vi vill gå till stranden NU!” så så får det bli. En liten rapport bara från vår fantastiska nationaldag och trädgårdinvigning ska jag få till. 11  vuxna och 10 barn njöt av solen och ledigheten. Sval öl och saft i solstolen och fotboll på gräset.

Det var tänkt att vi skulle sitta i syrenbersån men det var faktiskt för myggigt. Med några krafttag hade vi intagit altanen och det var ju perfekt egentligen då kvällssolen lever där. Så nu vet vi det!

Middagen bestod av grillat; grillkorv, fläskkarré, kycklinglårfil och paprika. Allt kött fick olika marinader och kryddningar.  Sen en härlig färskpotatissallad (kokt sval färskpotatis, salladslök, zuccini, kapris och dijondressing) och en haricovertssallad (haricot vertes, olivolja, flingsalt, vitlök, bladpersilja och rostad lök).

Sen avslutades nationaldagsmiddagen med rabarberpaj (som numer är vår favorit) och vaniljglass. När solen sänkts sig så började gästerna troppa av, om än motvilligt. Här kunde vi nog suttit i två-tre timmar till. Vilken kvällsvärme det bjöds på. Detta gör vi om!! Kanske redan ikväll…?

Ha en underbar lördag i solen. Nu, kära barn, nu går vi till stranden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.