Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 juli, 2013

Dagens oufit – mammakläder utan mamma

Nä, detta är ingen modeblogg. Jag är, som väldigt många, bara mycket intresserad av mode och försöker väl hålla en stil och gillar att fönstershoppa, bläddra i tidningar och drömma.

Men har man en växande mage är det helt nya spelregler. Detta är min tredje graviditet så jag borde vara rutinerad men det har hänt något med mammamodet sedan sist (2,5 år sedan). Polarn o. Pyret, KappAhl och Lindex har slutat med mammakläder, HM har dragit ner (tycker jag) och förra vändans favorit Top Shop har tre byxmodeller i sitt sortiment i fåtalet av butikerna. Visst, det finns butiker på nätet men jag är fortfarande en sån som vill prova på plats och handla, strosa och känna.

Kan det vara så att modet i sig är mer tillåtande? Att kläderna är mindre tajta och tunikor, tights och luftiga toppar är det som är “inne” så speciella avdelningar inte behövs? Det är så jag jobbar i alla fall. Jag är i vecka 27 nu och det växer rejält så det jag kunde ha för två veckor sen är chanslösa nu. Luftiga somriga klänningar funkar så klart men börjar tänka på svalare dagar och arbetskläder.

Kikat på den där byxmodellen som är mysig, resår i midjan och mönstrad ett tag och den modellen är perfekt för en växande kropp. Tidigare varit lite skeptisk och orolig att det ska se ut som om jag går i pyjamas. Dessa byxor från Soaked inhandlades bara för några dagar sedan men är redan en favorit. Toppen är gammal och från favoritmärket Rützou.

Follow on Bloglovin

Comments (4)

 • Malin på pastill.nu

  Vad mysigt! Jag är i vecka 31 med tredje barnet. Röstar på en mamma-fika i vår 🙂 Jag gjorde lemonaden efter ditt recept förresten, tack! Jag brukar lägga upp mina gravid-outfits på instagram ibland, kanske du kan få lite inspo? Mitt motto den här graviditeten är “life is to short for ugly clothes” 😉 Nä, skämt åt sido, men det är så mycket roligare om man känner sig fin och jag vill inte lägga för mycket pengar på gravidkläder heller. Tidigare har jag varit så himla liten som gravid, men den här gången har magen helt klart exploderat tidigt, så det är en större utmaning.

  • Helena - amelia.se

   Åh vad kul att receptet funkade och kunde svalka! 🙂
   JA! Mammafika i hop med lite pysselverkstad kanske? Givet!!
   Håller helt med med ditt motto. Faktiskt försökt köra just det de senare åren och fått mycket glada tillrop fr¨n omgivningen. Färre men värre kläder så att säga, vad det gäller priset då. Lite härligt att känna sig fin även på vardagar. Men nu under sommaren har jag nu anammat samma kläder varje dag – vilket är ju en dödssynd på vardagar och på jobbet…
   visst är magen större tredje gången??!! Är redan lika stor som jag blev totalt tidigare gånger. Jösses, vad ska detta sluta i??
   Ska genast kolla in din insta!

   Stor kram!

  • Helena - amelia.se

   Tack Jessica! Ja, det är som min svägerska sa: Ni har ju ett hus att fylla. Nu blir det spring i trapporna kan jag lova!

   KRAMAR!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.