Följ mig:
Shopping Utan kategori

Dessa tider kräva riktigt te. Besöker en riktig tebutik

23 september, 2013

Höstvindar friska tog tag i mig i morse. Åh vad jag älskar denna årstid! Kan verkligen njuta av att få ta på mig stickade tröjor och tjocka strumpbyxor. Ser mig själv kura upp i ett soffhörn med en god bok (läser just nu ”En man som heter Ove” och njuter) med en rykande het stor kopp te bredvid mig. Finns det något mer rogivnade än just denna scen?

Är en stor tedrickare och har alltid många olika sorter hemma. Olika smaker för olika situationer och stämningar. Nära mitt jobb ligger en otrolig tebutik, The Tea Center of Stockholm. När man kliver in i denna lilla butikslokal färdas man bortom tid och rum. Dofterna slår emot en och det är någon speciell blandning mellan Harry Potter och Downton Abbey över inredningen. Klassisk är nog en bra beskrivning.

Det är här bla de kända och patenterade smakerna Söderblandning och Sir John Blend kommer i från. Dessa smaker har grundaren Vernon Mauris skapat och han driver butiken med sin son. De började göra sina blandningar i en gammal tombolasnurra. Nu är det större produktion men de åker själva runt till odlarna i Indien, Sri Lanka, Kina och Japan för att hitta rätt te.

Som jag beskrev och som det står på skylten här ovan: En kopp te och en god bok hör ihop! Så, med några påsar ljuvligt te och nytt klippkort på pocketaffären tar jag mig an hösten.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena N 23 september, 2013 at 15:08

  Haha, mitt (eller rättare sagt hela familjens) favoritte skrev jag om igår, men jag vete sjutton om du kallar det te 🙂
  Men sjukt gott är det, och vi dricker baljvis.
  Även jag har klippkort på den berömda pocketbutiken, och köpte senast ”Ove”, men har inte hunnit läsa den ännu.
  Läser däremot Oves ”pappas” blogg, alltså Fredrik Backman, och han skriver så himla roligt. Verkar vara en riktig kuf den där killen, hihi.
  Kram och mys på i soffan
  http://helenanygrund.blogg.se

 • Svara Tess 23 september, 2013 at 18:59

  Jag tycker inte om te….men jag älskar butiken och hela höstkänslan :)). Kram

 • Svara Amandas jul 24 september, 2013 at 13:54

  Men åh, attans att man inte bor i Stockholm alltså 🙂

 • Svara Jennie 2 maj, 2019 at 12:54

  Mysigt! Själv köper jag gärna Brittiskt te från https://londonteaexchange.se/ 🙂

 • Lämna en kommentar

  Close