Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 september, 2013

Dessa tider kräva riktigt te. Besöker en riktig tebutik

Höstvindar friska tog tag i mig i morse. Åh vad jag älskar denna årstid! Kan verkligen njuta av att få ta på mig stickade tröjor och tjocka strumpbyxor. Ser mig själv kura upp i ett soffhörn med en god bok (läser just nu “En man som heter Ove” och njuter) med en rykande het stor kopp te bredvid mig. Finns det något mer rogivnade än just denna scen?

Är en stor tedrickare och har alltid många olika sorter hemma. Olika smaker för olika situationer och stämningar. Nära mitt jobb ligger en otrolig tebutik, The Tea Center of Stockholm. När man kliver in i denna lilla butikslokal färdas man bortom tid och rum. Dofterna slår emot en och det är någon speciell blandning mellan Harry Potter och Downton Abbey över inredningen. Klassisk är nog en bra beskrivning.

Det är här bla de kända och patenterade smakerna Söderblandning och Sir John Blend kommer i från. Dessa smaker har grundaren Vernon Mauris skapat och han driver butiken med sin son. De började göra sina blandningar i en gammal tombolasnurra. Nu är det större produktion men de åker själva runt till odlarna i Indien, Sri Lanka, Kina och Japan för att hitta rätt te.

Som jag beskrev och som det står på skylten här ovan: En kopp te och en god bok hör ihop! Så, med några påsar ljuvligt te och nytt klippkort på pocketaffären tar jag mig an hösten.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.