Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 oktober, 2013

Duka med snygga "mormorservetter"

Vet du vad “mormorservetter” är? Det är ett uttryck för när man tar till hushållspapper som servetter, som en redig mormor skulle göra. Du vet, när man inte känner att det är rätt tillfälle att ta fram de fina linneservetterna och/eller har några snygga papperservetter hemma. Lite fint försöker man vika hushållspappret och lägger bredvid tallriken och skriver i huvudet att köpa pappersservetter nästa gång du handlar.

Men nu kan man sluta skämmas då jag såg ett nytt hushållspapper. Det ska tydligen vara jättebra men det jag främst tänkte på var det snygga mönstret i pappret. Det är också lite styvare papper så då kan man ju göra fina rullar av det. Detta papper var från Lambi.

Gillar verkligen det skarpa mönstret. Här har jag tagit gamla paketsnören och gjort rosetter runt det rullade hushållspappret och bakom finns två svarta servettringar jag köpt för längesen på Svenskt Tenn.

Detta passar extra bra idag då det är INGRID som har namnsdag. Det är ett familjenamn (mitt mellannamn) så idag blir det findukning med (mycket passande) mormorservetter och tårta. Grattis alla Ingrid!!

Comments (4)

 • Ida Alm. Fröken på grönkullen

  Vad kul att jag hittade din blogg! Grattis till en liten trea som jag förstår snart anländer! Själv hänger jag hemma med min trea, som nu är sju månader och faktiskt har fått det fina namnet Ingrid. 🙂

  • Helena - amelia.se

   HEJ IDA!! Åh vad kul att du hittade hit! Stort Grattis till en liten Ingrid. Och så får jag säga grattis i efterskott till henne på namnsdagen.
   7 månader, oj vad tiden går fort. Hoppas du får en fin tid nu med lilltjejen och att ni alla mår bra.

   Stora kramar
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.