Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 oktober, 2013

Att dela säng med Birger

Livet kan ta nya vändningar, det har vi nog alla blivit varse nån gång. En sådan var när vi köpte hus OCH blev med två katter som ingick i köpet – Bernhard och Birger. Det tog ett tag för både de tvåbenta och de fyrbenta parterna att lära känna varann. Nu är vi en enda stor och klösig familj. Sen så kan det då hända saker som vi inte räknat med. Tex en cat fight i sovrummet som slutade med att vår Birger blivit riktigt skadad. På riktigt alltså.

In på akuten, en lång operation, 4000:- fattigare, och en mycket osäker diagnos senare var vi hemma. Denna kaxiga utekatt fick nu tratt på sig och utegångsförbud. Inte riktigt vad han hade tänkt sig kan man tänka när man ser hans lätt skämmiga blick. Den tuffaste katten i bygden hade nu blivit rejält stukad i sitt självförtroende.

Han som aldrig vill bli klappad eller kelad med vill helt plötsligt vara vid min sida hela tiden och sova vid mina fötter. Det är ju all fine men då jag är så höggravid som en gravid kvinna kan vara så är varje centimeter i sängen nödvändig.

Och i natt hände det. Sonen nattvandrade in till mig, vilket han alltid gör, men utan täcke som alltid annars. “Nä, det var blött”, sa sonen. Tänkte inte mer på det men när jag och sonen bråkat om täcket alldeles för länge så ville jag hämta hans. Hann inte gå mer än 40 cm in i barnens sovrum innan jag trampade i något mycket mörkt, kladdigt och illaluktande. Då katten har utegångsförbud så blir det här med den personliga sfären och toalettbesöken ett problem för vår utekatt. Birger hade sovit bredvid mig hela natten men tagit en tur till barnen och gjort sina behov där och sen gått tillbaka till min säng. Kl 04.50 står en kvinna i de västra förorterna, som ska föda barn om ca 6 dagar och tvättar kattavföring från matta, säng och lakan. Och sin egen fot. 

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Vår lille nos som vi hoppas repar sig snart. Och lär sig att den där lådan med sand ska användas för privata saker…

Comments (4)

 • Å nej vilken natt du haft din stackare!
  Ja hoppas verkligen Birger hittar lådan i fortsättningen, så du slipper sånt där nattjobb.
  Är väl kanske ovant för en katt som normalt gör sina behov utomhus att vänja sig vid låda?!
  Hoppas du får en lugnare dag nu!
  Kram
  http://helenanygrund.blogg.se

 • Stackars Birger och det är verkligen inte lätt att ändra rutiner på äldre dar. Jag gillar deras namn förresten:-), mina föräldrars katt heter Elvis då han var så högljudd redan som liten kattunge. Har aldrig träffat en katt som kan hålla ut en ton så länge som Elvis (katten).

 • Inte vad man är sugen på att göra mitt i natten, speciellt inte som högravid!! Hoppas Birger repar sig och lär sig var man gör sina behov:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.