Följ mig:
Bakning & Godis Utan kategori

Honungsglaserade valnötter – gott och enkelt

10 januari, 2014

Det blir ju lite alla möjliga left overs från julmaten och fatet med valnötter stod å skrek efter uppmärksamhet. Tänkte då att göra honungsglaserade valnötter och toppa en apelsinsallad. Perfekt efterrätt just nu då apelsinerna har sin bästa tid nu i januari.

Men dessa söta nötter är faktiskt väldigt goda bara som dom är. Gott och ”nyttigt” godis om man så vill.

Gör så här: Rosta 100g valnötter i en torr, het panna i ca 5 minuter och rör om då och då. Häll i 2 msk strösocker och låt smälta, rör ihop. Häll i 2 msk flytande honung och blanda i hop. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Till min apelsinsallad använde jag olika citrusfrukter; apelsin, blodapelsin och clementiner. Jag valde att skära skivor men att göra klyftor blir ju lika bra. Frukterna var så fina och söta så jag hade inget mer än en aning socker på dem och blandade. Innan servering bröt jag bitar av de honungsglaserade valnötterna och strödde över salladen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close