Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2014

Fredagsbuketter – köpt och plockad

Äntligen är vi i den blomstrande årstiden. Att kunna gå ut och plocka en bukett – är inte det världens lyx?!

Jag tror nog aldrig att jag sett så mycket gullvivor som nu. Nån annan som tänkt på det? Eller alla blommor verkar ha rekord för den delen –  skilla, körsbärsträd, förgätmigej och nu äppelblom. Är det för den relativt milda vintern, eller att det var rekordvarmt för några veckor sen och sen lite kallt och det var bra för blommorna? Hursomhelst så blir våra proemnader hem från förskolan en undervisning i mellansveriges flora. Sonen är en riktig botaniker och kan nästan alla blommor. Speciellt förtjust är hon och dottern i “guldvivan”. Jag med!

En annan blomma som är en favorit är pionerna. Maffigare än maffigast. Krävs inte mycket mer än några pioner  i en enkel vas för att fylla ett helt rum. Sen så kan man pyssla lite med dem, kolla länken här...

När vi flyttade till huset för ett år sedan blev jag mycket glad när jag hörde att det fanns pioner i trädgården. Det hade jag hemma som barn och älskade att se de små knopparna explodera ut till rosa fluffiga bollar. Nu gladde mig åt att få ha det i min egna trädgård. Tyvärr verkar de inte å så bra för förra året bidde det inget och än så länge verkar de lysa med sin frånvaro. Vi får se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.