Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 maj, 2024

Vackraste somrigaste morotskakan

I går hade vi vänner på middag och jag gjorde ett av mina favoritbak, morotskaka till efterrätt. Alla gillar väl morotskaka?! Liksom vinst varje gång. Saftig, smakrik och sedan den där frostingen… Mums!

Jag gillar speciellt att göra den så här års för då kan man lätt hitta ätbara blommor att dekorera den med. HÄR HITTAR DU RECEPTET från förr. Och självklart kom den med i min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri, så där kan du slå upp sidan för att läsa i lugn och ro utan scroll och skärmsläckare 😂

Vilka blommor som är ätliga? Här är några exempel: Pensé, Viol, Blåklint, Förgätmigej, Oxalis, Syren, Kamomill, Luktärt, Mynta, Nejlika, Oregano, Rödklöver, Lavendel, Ringblomma, Fläder, Blomsterkrasse, Gräslök.

Helt klart ett bra tips till stundande fester som morsdag, skolavslutning, student, nationaldag, midsommar… och just det, blommorna håller sig fräscha i timmar så du kan göra denna i god tid om den får stå svalt.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.