Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Rostade körsbärstomater i ugn, perfekt till grillat och fisk

13 juni, 2014

Just nu är det galet mycket körsbärstomater i butiken. Passar på att köpa ett gäng kartonger och gör en favorit; rostade körsbärstomater i ugn. Ett underbart litet tillbehör till fisk eller grillat. Eller varför inte färsk pasta, kom jag på nu! Mmmm, det får det bli snart.

Hursomhelst, enkelt är det också. Släng körsbärstomater i en ugnsform i hop med olivolja, några hela klyftor vitlök, färska kryddor, (här används rosmarin, timjan och salvia) och salta och peppra. Rör runt och ställ formen i mitten av ugnen i 150° och låt rosta i ca 50 min eller tills de börjar torka och få färg. Om man önskar så läggs oliver med i formen och får gå med de sista 15 minuterna.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close