Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 juli, 2014

Dagens loppisköp

Japp, då var sommarens första storloppis avklarad. Lite ömma armbågar och allmänt mör efter att ha trängts runt borden i 30 graders värme men med några fina kap i alla fall. 70 kronor fick jag betala för allt. Det måste jag nog ändå säga var bra.

Fina gamla trådrullar med grönt och rosa tråd/garn. Snyggt att använda som presentsnöre. Alltid gillar kombinationen grönt och rosa – tänk mascaran Great Lash. Sen en rulle rosa tygband som jag gissar är lämpad till trasmattevävning. Jag ser nog att det snarare kan bli paketsnöre eller vindspel.

Dessa burkar blev jag superförtjust i. Perfekta att ha, ja, lite vad som helst i. Passar perfekt i vårt arbetsrum/bibliotek. Lite spruckna men inget man inte lätt kan laga.

Det enda jag fick med mig som fanns med på min lista var en söt liten skärbräda. Mandelkvarn har vi ingen så det var ju bra att jag hittade under en hög av plåtbrickor. Dessa metallskålar ser jag att jag använder att hälla upp saker i till bak och matlagning. Ni vet, så där mise en place – uppmätt och färdigt att häll i.

Loppisen vi var på var i Brunnby, västra Skåne, och alla pengar gick till den lokala idrottsföreningen. Det var ytterst välordnat med alla varor uppställda i grupperingar; elektronik, glas, tavlor, leksaker, trädgårdsredskap osv. Perfekt, men då det var så mycket folk så såg man inte vad som var vad. Bara att ge sig in och jobba sig medurs.

Vissa varor som arrangörerna visste var åtråvärda var satta åt sidan för att auktioneras ut på auktion. Loppisens höjdpunkt då det blir lite liv i luckan. Mycket som var på auktionsflaket var sådant jag redan äger. Rotting, jordglob, sockerlådor, mässing och koppar. Är alltså ytterst i tiden…

Detta var årets första loppis. Laddar redan för nästa och hoppas på att de vita porslinsskålarna ska finna mig då.

Comments (4)

 • www.annahjanson.blogspot.com

  Härligt med massa loppis! …och smart att göra en lista på vad man ska leta mer efter för annars är det verkligen lätt att komma hem med allt möjligt!

  • Helena - amelia.se

   Hej Anna! Verkligen superhärligt. Speciellt då man vet att någon ville bli av med saken och jag ville ha det. Återbruk!
   Listan var bra att ha i bakhuvudet fast jag fick ju med mig lite mer i alla fall… Så kan det gå när köplusten är på 😉
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.