Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 juli, 2014

Vad jag ska leta efter på loppis

I dag börjar min loppissäsong. Plånboken är laddad med tjugor och tior (För större valörer är inte att föredra. Dels för att det inte ska kosta så mycket mer och för att växel är inte att räkna med på loppisar ute på fotbollsplaner och fält.)

Har under året försökt känna och tänka på vad det är för saker som jag ska rikta in siktet på. Har tyvärr haft en tendens att få med mig saker som jag sen faktiskt inte alls behövt eller egentligen velat ha. Då spelar det ju ingen roll om de var billiga, de var ju ändå onödiga.

Här är vad jag ska satsa på (kanske det inspirerar dig eller så skjuter jag mig i foten då vi kanske kommer söka efter samma vara…)

1. Fina, kraftiga, gamla påslakan och örngott. Köpte härliga örngott för några år sedan och de används flitigt. De nya seten jag köpt i butikerna har inte alls samma kvalitet, om jag nu inte väljer att köpa snordyra kanske. Tvätta i hög temperatur och sen använda.

2. Pressade, vita porslinsskålar på fot. Har en och vill ha fler och skapa en samling. Ser framför mig hur julgodiset ska ligga i olika vita porslinsskålar. Lika men ändå olika.

3. Grön marmor. Allt som kan finnas i grön marmor vill jag ha. Men det tror jag kan vara dödsdömt. Alldeles för trendigt för att hamna på loppis nu förtiden skulle jag tro.

4. Stor spegel. Till vårt renoverade badrum önskar jag att vi har en gammal spegel. Gärna rund eller formad med fasad kant. Oj, det vore en dröm!

5. Gamla spel. Älskar gamla spel och tror fortfarande på analoga brädspel.

6. Små saker till barnens adventskalender. Bra att vara ute i god tid, va?!

7. Stort högt kärl att ha köksredskap (slevar, vispar mm) i.

8. Duplo, Lego och dockskåpsmöbler. Funkar alltid. Saker jag vet faktiskt blir använda och inte samlar damm.

9. Tavelramar.  En massa vackra bilder, blad och foton ligger i lådor där hemma och förtjänar ett bättre öde. Olika ramar och gärna i roliga former.

10. Formade skärbrädor. Behövs alltid nya snygga skärbrädor. Även att använda som uppläggningsfat eller grytunderlägg

Ja, det var en början. Gissar att under morgondagens vända kommer det säkert dyka upp fler tankar om saker som jag “behöver”. Wish me shopping luck! Återkommer i kväll med min fångst (om det blev något…)

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.