Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 september, 2014

Rösta Rösta Rösta

I dag har vi alla makten att visa hur vi vill att vårt land ska bli och vara. Att missa den chansen är så onödigt dum. I andra länder offras liv för den chansen, vi tar den för given. Oavsett vad man tror på och hur man vill att landet ska styras så ska man ta del av sin rösträtt.

Jag är av tron att alla får tycka och rösta som de själva vill men jag vill innerligt tro att vår riskdag kommer fyllas med smarta kvinnor och män som har en stark tro på att alla människor har samma värde.

Jag minns hur jag följde med föräldrarna när jag var liten till skolan på valdagen. Alltid frisk, hög luft och ledig söndag. Skolgården var fylld med vuxna istället för lekande skolbarn med spring i benen. Vuxna med vuxna miner. Vuxna med banderoller över kroppen och papper i handen. Vissa banderollvuxna  stod med mängder av folk runt sig, andra var helt ensamma och ingen ville ha deras papper. Jag fick ont i magen “varför vill ingen ta papper av henne?”. Så typiskt mig, alla ska vara glada och få vara med.

Kommer jag känna så idag?? Troligtvis inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.