Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 december, 2014

Grönvita julblommor i mitt hem

Bestämde mig tidigt att i år skulle det vara en grön/vit/mässing/svart jul och då faller det ju sig naturligt att julblommorna skulle vara vita.

Mycket är nu på plats men inte allt är utslaget. Vissa var perfekta nu i helgen då det var släktkalas hos oss. Hoppas på fina blommor perfekt tajmat till julafton. Får se hur det blir med det.

Dessa vackra anemoner är luriga. Som knoppar ser det inte mycket ut för världen men när de slår ut häpnar jag. Tyvärr är den kortlivad så nu njuter jag. Här i en låg vas i hop med ett ris jag nu glömt namnet på men lät nästan som kleptomania…

Julstjärnor är verkligen inte min julblomma. Men i detta blombord kände jag att ett gäng vita julstjärnor ändå skulle passa.

På öppna spisen vid adventsljusstaken har nu snittblommor och ris nu fått ta plats. Vita långa amaryllis med eucalyptusblad är väldigt fina tillsammans.

I köket har jag ställt mitt lilla stilleben på en träbricka för att hålla ihop det och för att kunna flytta på det när jag vill ha hela köksbordet.

Men visst, det är ju det vitgröna jag vill ha i stylingen men jag vill också ha den tunga hyacintdoften. Den får man av de riktigt mörka hyacintenr så lite utspritt i hemmet har jag mörklila hyacinter för juldoftens skull. Och dessa som är köpta som snittblommor är så härliga.

I köket får två lökar husera i vinglas i hop med det lingonris som blev över från kranstillverkningen.

När jag nu ser hur min jul och vårt hem börjar bli juligt märker jag att det är ett grönskande julår. Inte mycket tomtar, inga röda tyger eller detaljer och inte så mycket småsaker utan det är levande ljus, ljusslingor, mässing och julblommor som får sätta stämningen. Har ju hela 4 flyttlådor i källaren med stora bokstäver J U L på så det saknas inte saker men de har fått bli liggande. Drar åt ett helt nytt håll nu. Vet inte om det är trenden som vänt, jag som ändrat stil eller om det faktiskt är huset som styr. Blir nog mer “riktig” jul nu till helgen då det ska fixas julgran.

 

Comments (2)

  • Helena - Hemma Med Helena

    Hej och Tack Jessica!! Vet du, granen blir helt utan styling. Dvs den får belamras med allt som finns i förrådet. Men en sak jag bestämt är att ta bort allt mörkblått jag har. Hålla till vitt, guld/mässing och rött. Att byta grandekorationer år från år är omöjligt. Ekonomiskt, miljömässigt urdumt och förråden skulle bli galet överfulla.
    Hoppas du mår bra och att din lilla julklapp snart vill komma ut.
    STORA KRAMAR!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.