Följ mig:
Blommor & Växter Inredning

Kaktusar, kaktusar, kaktusar

21 januari, 2015

Förra årets stora trend bland inomhusväxter var väl kaktus och suckulent. Dessa tjockbladiga, tåliga växter är perfekt för dem som vill ha grönt inomhus utan att ha gröna fingrar.

När alla amaryllisar, hyacinter, julstjärnor och bordsgranar nu åkt ut börjar jag se över fönsterbräden och avsatser. Vad ska det bli? De där växterna jag skuffat undan till förmån för juligare växter har jag nu tagit fram och dammat av. Får ge dem lite kärlek och växtnäring och hoppas de reder sig.

Men jag såg på Formex att kaktusarna fortsätter ta plats. Och med besked. De var överallt och gärna i flock. Minst tre stycken tillsammans och i olika höjder. Vet inte om utställarna ville ha växter som skulle hålla under hela mässan och därför valde kaktusar men har svårt att tro det. Så jag sätter mina pengar på att 2015 blir ytterligare ett år med sticksiga växter i våra hem.

Jag minns mitt flickrum med en luden kaktus och sen en konstig 10cm hög historia med röd boll på. De 80-tals varianterna av kaktusar är långt ifrån de nya trendiga och rejält stora ”taggusar” som sonen kallade dem för. Jag har lärt mig att den här typen av växt passar mig bäst då mina fingrar inte ens skiftar i ljusgrönt.

Fast först ska vi ta en period av vackra vårlökar i glasvaser. Det ser jag verkligen fram emot. Och sen påskris…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jon 21 januari, 2015 at 07:19

  Hej där, löst lite av dina inrednings posts, tänkte bara komma med ett litet tips, hittat en sida som just öppnat, de har massor av olika trevliga erbjudanden just nu på alla typer av LED belysning, köpte själv en LED strålkastare därifrån för lite under 300 kr 😉

  https://ledsale.se/led-stralkastare.html

  Kanske något intressant för hemmet där med.

 • Svara Tess 21 januari, 2015 at 13:39

  När jag läste din inledning så tänkte jag just ”neeeeej det hade jag ju rummet fullt av på 80 talet”. Vilken kaktushysteri det var då. Men allt går ju i cirklar.

 • Svara Hanna 21 januari, 2015 at 13:56

  Jaa, kaktusar alltså. Antingen så gillar man dem eller så gör man det inte. Personligen ser jag nog mer fram emot de vackra vårlökarna i glasvas som du beskrev, än kaktusar i vår! 😉
  Kram!

  http://www.gracefulhomes.wordpress.com

 • Lämna en kommentar

  Close