Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 april, 2015

Tips till den nybakade studenten – studentpresent och studentplakat

I dag är det valborgsmässoafton. Majbrasa, körsång som får håret på armen att resa sig, kalla fötter & händer och hopp om våren.

Men 30/4 har också en annan betydelse, nämligen ”mösspåtagning”. Vet inte hur det är i alla delar av vårt land men i Stockholm så åker den vita sammetsmössan på och ett gäng nittonåringar känner sig som kungar. Åh vad jag älskade den dagen. Hjälpte säkert till att det faktiskt var 25 grader varmt då. På dan men inte på kvällen. Oj, vad jag frös i min lilla vårklänning.

Hur som helst, nu börjar alla studentfester och med det ska det planeras mottagningar och köpas presenter. Minns hur min mamma sa att det ”var bra om jag bestämde vilket porslin jag ville samla på så gästerna kunde köpa i studentpresent”. I panik sa jag det porslin mina föräldrar hade för det ändes tryggt. Tror ni jag använt de koppar jag fick då? Inte då! Önskar att jag kunde gå tillbaka och önska ett annat porslin.

Två tips som jag trillat över vill jag förmedla till de som har en blivande student i sin närhet.

Kay Boysen berömda apa tar studenten den med. På Formex tidigare i år mötte jag denna lilla pajsare. Apan är en riktig ikon numer i inredning. I vart och vartannat inredningsmagasin hänger denna primat lite överallt. Nu så har den fått sig en liten accessoar och tillbehör – en studentmössa. Är inte det hur sött som helst?? Perfekt till den designintresserade studenten. (Förvisso med danska färger på randen men ändå) Kolla här för mer info.

När man springer ut på studentdagen möts man av sin familj och vänner ståendes med ett stort plakat med en riktig skämmig bild från barndomen. Det ingår liksom i paketet vilket är knas; Grattis, nu har du äntligen gått ut plugget och det första du ser är en bild på dig när du är 5 år och sitter naken i badet.

Men men, nu är det så. Bra då att man kan göra den där skylten rasande snygg i alla fall. Gallerix har gjort skyltar i samarbete med grymma illustratören Liselott Watkins Så fina! Klicka här för att komma till skyltarna.

Bild från Gallerix

Ikväll står jag nere på stranden, värmer kroppen mot en stor brasa och sjunger med Vintern rasat. Gissar att jag som vanligt kommer frysa som en liten nakenhund och skallrar tänder. Vi får se. Återkommer med bilder.

Hoppas ni alla får en fin Valborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.