Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 maj, 2015

På söndagsutflykt till skärgårdsmässa

Vilken fantastiskt solig söndag vi fick. Hade väl tänkt skrota hemma hela dagen och ta vara på ensamheten i huset men min mamma drog med mig och två av tre bröder med familjer på en Skärgårdsmässa. Den var placerad längs kajen vid Wasahallarna på Djurgården.

Om jag nu var intresserad av båtar och skärgården på riktigt hade jag blivit besviken får nån vidare till mässa skulle jag inte säga att det var. Det var mera ett jippo med försäljning som kunde applicerats på vilken sammankonst som helst. Stånd med försäljning av smycken, aloe vera, lakritsremmar, sjalar, glaserade skålar och lammskinn. Men bastuförsäljning, det passade in. Men strunt i försäljningen för miljön var helt perfekt och några aktiviteter var verkligen hav, båt och skärgård.

Det blev ett fång rökta räkor till lunch. Mmmm…

Strömmingstallrik är annars nationalrätten i Stockholms skärgård skulle jag tro.

Här sitter delar av min familj. En mamma, två bröder, två svägerskor, fem brorsbarn. Saknas åtta personer för att bli fulltaliga.

Och här är jag. Hatten jag köpte på HM innan resan till New York känner jag redan är min bästa vän. Har man inte jättemycket hår är det perfekt att gömma det torra barret under en sån här snygg hatt. Ska alltid ha hatt!

Jag å mina bröder läste och lyssnade på Tintin i timmar som barn. Vi brast alla ut i: Titta – som i Tintin! när vi såg en dykare i en antik dykardräkt. Fattar inte hur det där egentligen är möjligt. Tänk att hoppa i plurret med en kopparkittel på huvudet. Verkar ju helt galet!

På land stod män och pumpade luft för glatta livet. Väldigt vanskligt det där. Usch jag har nog nån sorts fobi mot under-vatten-aktiviteter.

Väldigt vacker, väldigt gammal.

Jag har alltid älskat änder. Tycker de är så söta med sina stora näbbar och små ögon. Ernst Billgren målar gärna änder och jag skulle gärna äga en Ernst Billgren tavla.

Här lyckades jag verkligen fånga dem på startbanan. Får bli mitt egna konstverk

Svanar är inte dumma heller. Eller jo, de kan vara riktigt ilskna. Hålla sig på avstånd. Men vackra är de!

Riktigt fint väder var det. Nu kan väl temperaturen komma på riktigt?

Dragspel hör skärgården till.

På en av båtarna kunde man köpa färsk levande fisk. Ja, faktiskt levande. Förpiken på båten var vattenfylld och som en bassäng för gäddor. Ville man ha sig en firre tog fiskaren upp en med en hov, knockade den och sålde. Blir väl inte mer färskt än så. Tur han inte sålde lamm…

Sen var det dags att börja promenra hem. Sa farväl vid Djurgårdsbron till allihop och promenerade själv längs Strandvägen. Stockholm är verkligen en vacker stad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.