Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 maj, 2015

Ensam frukost under äppelblommorna

Denna helg är jag gräsänka och sovit längre nätter än vad jag gjort på 6,5 år. Blev nästan orolig när jag vaknade i morse – att få vakna av sig själv är nåt jag glömt bort att man kan göra. Med tre små morgonpigga battingar så dras dagarna igång tidigt vare sig man vill eller inte.

Passar på att ta långa frukostar dessa två dagar. Tur då att vädret tillåter även en frukost ute i det gröna.

Förberedde kalljästa frallor i går mitt under Eurovision och bakade i morse. Byggde upp en hel buffé med smörgåspålägg. Ja, ja vet, jag är lite nördig men det är sånt här som jag älskar. Hade verkligen bara kunnat slänga upp frukostmaten men det blir liksom liiiiiite mysigare när det läggs upp. Unnar mig den där extra kvarten det tar att lägga upp. Sen så har jag dessutom jobbat som frukostvärdinna så takterna sitter i kanske.

Ska från och med nu bara köpa och äta delikatessgurkor. Smakar som gurka ska smaka.

När jag nu åt frukosten och skulle njuta av lugnet blev det liksom för lugnt. Inga barn som bråkade, ingen som kletade smör på mig. Kändes tomt. Hörrni familjen – kom hem NU! Kom å bråka med mig!

Äppelblommorna har slagit ut och gav mig ett vackert tak att sitta under. Förra året var hela trädet täckt av blommor men i år är det inte lika mycket. Intressant hur det kan skifta så. Hoppas bina hittar blommorna så vi får några äpplen.

Snart ska jag ta tag i mig själv och dagen och träffa bröder och brorsbarn. Har jag inte mina här får jag ta släktingarnas ungar istället. Ska på en skärgårsdfestival eller nåt i den stilen på Djurgården. Det är vår mamma som drar med oss. Kanske får i mig en räka eller sillbit, vi får se.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.