Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 augusti, 2015

Tips på hur få tag på färginspiration

Jag får väldigt ofta frågan: Var får du all inspiration ifrån? och svaret är tyvärr lite för ointressant – allt runt mig. Jag har begåvats med en starkt kreativ hjärnhalva och vakna ögon så jag vet att jag kan se saker som inte alla ser men jag tror att det är lätt att öva upp.

Som när jag var på grannens bondgård i Skåne förra veckan. Det var förmodligen en helt vanlig bondgård som var rätt skitig, som sig bör, och stökig. Men det var nåt där som jag sögs in i. Jag såg alla färgerna på väggarn, i tingen och maskinerna. Jag började se färgkoder och färgkombinationer som jag genast ville ta med mig.

Jag arbetar ju till vardags som art director och i det ingår det formgivning och ska hela tiden skapa attraktiva och säljande saker. Då kan ett sådant här bondgårdsbesök ge mig uppslag till hur färger kan mötas och ligga till grund för en lay out.

Samma sak kan man göra i inredningen i ett hem. Är man på en restaurang och det är nåt i färgerna där man gillar – ta med den känslan och se vilka färger som kan adderas i ditt hem. Eller ha en tavla eller affisch som bas i ett rum och jobba fram färger från den eller som kompletterar.

Här har jag tagit bilder från nämnda bondgård och plockat ut färgerna jag ser. Får en vacker färgskala som jag lätt kan ta ut i kuddar och pläd till en soffa till exempel. Jag använder verktyget pimpet i Photoshop, markerar färgytan jag vill ha och då plockar Photoshop upp den färgen. Jag får då en färgblandning som kan överföras till väggfärg tex.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.