Följ mig:
Inredningstips allmänt

Tips på hur få tag på färginspiration

4 augusti, 2015

Jag får väldigt ofta frågan: Var får du all inspiration ifrån? och svaret är tyvärr lite för ointressant – allt runt mig. Jag har begåvats med en starkt kreativ hjärnhalva och vakna ögon så jag vet att jag kan se saker som inte alla ser men jag tror att det är lätt att öva upp.

Som när jag var på grannens bondgård i Skåne förra veckan. Det var förmodligen en helt vanlig bondgård som var rätt skitig, som sig bör, och stökig. Men det var nåt där som jag sögs in i. Jag såg alla färgerna på väggarn, i tingen och maskinerna. Jag började se färgkoder och färgkombinationer som jag genast ville ta med mig.

Jag arbetar ju till vardags som art director och i det ingår det formgivning och ska hela tiden skapa attraktiva och säljande saker. Då kan ett sådant här bondgårdsbesök ge mig uppslag till hur färger kan mötas och ligga till grund för en lay out.

Samma sak kan man göra i inredningen i ett hem. Är man på en restaurang och det är nåt i färgerna där man gillar – ta med den känslan och se vilka färger som kan adderas i ditt hem. Eller ha en tavla eller affisch som bas i ett rum och jobba fram färger från den eller som kompletterar.

Här har jag tagit bilder från nämnda bondgård och plockat ut färgerna jag ser. Får en vacker färgskala som jag lätt kan ta ut i kuddar och pläd till en soffa till exempel. Jag använder verktyget pimpet i Photoshop, markerar färgytan jag vill ha och då plockar Photoshop upp den färgen. Jag får då en färgblandning som kan överföras till väggfärg tex.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara C 4 augusti, 2015 at 16:40

  Du är ett geni!

  • Svara Helena Lyth 4 augusti, 2015 at 19:15

   Äsch, nu tar du väl ändå i?? Men lite klurig och påhittig i alla fall.
   Tack!!

   KRAM!

  • Svara C 5 augusti, 2015 at 12:02

   Jag menar det! Är inte alls i branchen men har alltid haft öga för vackra ting och stelleben (hur stavas det?). Nu fick jag ett konkret tips på hur jag går vidare med saker/intryck/bilder som jag blir inspirerad av:-) Tack!

 • Svara Magda 5 augusti, 2015 at 22:10

  Fint inlägg, inspirerande med färgerna!

  • Svara Helena Lyth 6 augusti, 2015 at 09:30

   Tack Magda! Kul att jag kan inspirera.

   KRAM!

 • Svara Anette 6 augusti, 2015 at 09:26

  Årets bästa inlägg av alla bloggar jag läser!!!!!! Jag och min kamera och pimpet ska umgås lääääänge idag. Jag älskar dig! Toklycklig!

  • Svara Helena Lyth 6 augusti, 2015 at 09:32

   Men Anette! Jag blir alldeles varm i hel kroppen. Detta måste vara mitt livs finaste kommentar och komplimang. Stort tack!!
   Lycka till med kameran och pipetten 😉 Berätta gärna om det fungerade.

   KRAM!

  Lämna en kommentar

  Close