Följ mig:
Blommor & Växter

Eftermiddag med "vob" och fredagsbukett

11 september, 2015

Natten blev spännande med krasslig dotter. Att mitt i natten utan linser och med öronproppar fortfarande i öronen ta hand om ynklig tjej var i efterhand rätt bra. Två sinnen bortkopplade så man går på autopilot liksom. Var det bara en småkrånglig mage eller blir det, hemska tanke, så att hon måste stanna hemma från förskolan? Jag å maken gör snabbt upp planer på hur vi ska lösa det. Om man behöver ha krishanteringsfolk i raketfart – ta då första bästa småbarnsförälder!

Nej mycket riktigt, det blev en uppstyrning och omstrukturering av dagen. Jag jobbar + vabbar = vobbar hemifrån denna eftermiddag. Tog en paus i vackra solen för att plocka in en vacker fredagsbukett. Om hälsan sviktar på familjemedlemmarna kan kanske lite blomsterprakt hjälpa.

Några få stänglar av höstanemon får plats ovanpå öppna spisen/mitt altare av  turkost och mässing.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jessica 11 september, 2015 at 15:39

  Krya på sjuklingen! Men lite höstanemoner piggar upp de flesta – en av mina favvoblommor!

  • Svara Helena Lyth 12 september, 2015 at 21:22

   Tack finaste Jessica! Jag är så glad att de tidigare ägarna hade den goda smaken att plantera höstanemoner. Jag njuter.

   KRAM

 • Svara Maja 12 september, 2015 at 15:09

  Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Själv har jag alltid både öronproppar och ögonbindel när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och mörkt och jag slipper störande ljud och ljus. Bara vetskapen att man inte kommer att störas under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst. Ibland får jag dock lite ont i öronen av öronpropparna. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

  • Svara Helena Lyth 12 september, 2015 at 21:33

   Hej Maja!! Håller med i allt då skriver.
   Om jag har några tips? Har provat mig fram, både i olika material och storlekar. De gula i skumgummi som är ganska hårda är de som passar mig bäst. Köper på apotek och de är nog från deras egna varumärke. De som inte funkat är de som har ett litet hål inne i , de blir inte isolerande i ljudet.
   Kan också få ont i öronen om jag ligger för länge på sidan, på. Vet inte om det var tips egentligen, men men…

   🙂 Helena

  • Svara Maja 14 september, 2015 at 22:29

   Tack för tipset. Ska ta och kolla vad apoteket har för öronproppar. Säker skönare än de vanliga industripropparna jag får av min pojkvän. Som du säger så är det oftast det örat jag har mot kudden när jag sover på sida som jag får ont i. Jag får helt enkelt ta och testa lite olika öronproppar tills jag hittar några som fungerar klockrent att sova med. Förstår inte hur jag skulle kunna sova utan proppar så några sköna får jag försöka få tag på.

  Lämna en kommentar

  Close