Följ mig:
Frukost

Färgglad mysfrukost med blåbärsgröt, valnötter och kiwi.

12 september, 2015

Då det var lite krassligt hemma här i går tänkte jag bjuda på blåbärsgröt. Blåbär täpper till magen på ett bra sätt men sen så är det ju gott också. Bra medicin alltså!

Sen så mår själen väldigt bra av tända ljus, en lugn kopp te och att lyssna på P4. Jag å minstingen är ensamt vakna. Maken är borta i helgen så jag å barnen får ta det lite piano idag. Extra mycket mys speciellt då dottern är krasslig. Låter dem sova så vi smyger i köket. Eller, så mycket nu en 1,5-åring kan smyga…

Kokar min havregrynsgröt och för varje dl havregryn har jag en halv dl frusna blåbär. Obs, det ska vara de svenska vilda blåbär – inte de stora odlade med vitt fruktkött.

Ingredienser
3 dl havregryn
5,5 dl vatten
1,5 dl frusna blåbär
nypa salt
toppa förslagsvis med valnötter och kiwi

Gör så här: Koka ihop gryn, vatten och salt till en härligt kletig gröt. Rör då och då. När det kokat ihop så hälls de frusna blåbären i. Vänd försiktigt ner dem och rör sakta. När bären tinat och släppt ifrån sig färg är gröten klar. Servera med nån nöt för att få lite tuggmotstånd och nån sötfrukt eller klick äppelmos för sötma. Och mjölk förstås.

Nu hör jag de två småstora barnen vakna. Dags att portionera ut till dem också och hoppas på att magarna blir glada.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Amanda 12 september, 2015 at 11:06

  alltså.. ljusstaken!

  • Svara Helena Lyth 13 september, 2015 at 08:02

   Eller hur Amanda!! Det är en mycket uppskattad bröllopspresent. Vänskapsknuten är verkligen en fin gåva.

   🙂 Helena

  Lämna en kommentar

  Close