Följ mig:
Min dag Pyssel för barn Tips & Trix

Recept såpbubblor! Bästa svaret på ”jag har inget att göra”

13 september, 2015

När man är ensam med tre små barn så önskar jag att jag hade åtta armar och minst två huvuden. När den ena vill pyssla eller leka mamma-pappa-barn, den andre vill bara sitt djupt ner sjunken i en skärm och den tredje vill bygga tågbana är det lätt att känna sig både uppgiven och otillräcklig. Hatten av till alla ensamstående föräldrar som har detta varje dag. Mycket ödmjuk inför detta.

Nåt jag tar till när ingen annan aktivitet eller lek faller i god jord hos samtliga, är såpbubblor. Det är verkligen något som alla gillar, oavsett ålder och funkar i alla lägen. Ja, kanske inte i regn då men annars jämt.

Jag har oftast färdig lösning, köpesåpa, hemma men det är inte svårt att göra själv och dessutom med saker som man som oftast har hemma.

Recept såpbubblor

Ingredienser
1 dl koncentrerat diskmedel (YES)
1,5-2 dl vatten
0,5 tsk florsocker eller strösocker

Gör så här: Blanda ihop försiktigt så lösningen inte löddrar.

Maken köpte i våras en stor låda med olika verktyg till såpbubblorna. Blir stora och små bubblor. Vet inte vad som är roligast; hundratals små samtidigt eller en gigantisk bubbla som sveper sakta i vinden.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena Nygrund 13 september, 2015 at 23:11

  Älskar överskriften på ditt inlägg; Om inget annat funkar…
  Vi har efter sommaren introducerat (heter inte längre inskola) 10 nya småttingar på vår avdelning på förskolan, och några har varit mer än ”lovligt” ledsna. Det är då man tar till det tunga artilleriet, såpbubblorna

 • Svara Josefin 29 september, 2015 at 10:27

  Tusen takk for en flott oppskrift til såpebobler – av tinng man alltid har hjemme 🙂

 • Lämna en kommentar

  Close