Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 november, 2015

Bilder från kalasdagar

Nu är det sista kalasljuset utblåst och vi överlevde. Vilka intensiva dagar det blir när de två minsta barnen har födelsedagar med bara en dag emellan.

I söndags fyllde vår lille godis två och det blev en dag med mycket familj och kalas. Men först en smörgåstårta till frukost. Detta hr blivit en klassiker i familjen. Ihop med varm choklad och vispgrädde.

Tomtebloss väcker även de mest djupsovande födelsedagsbarnen.

Satte upp enljusslinga i köket jag tänkt på länge. Har några olika lyktor och rislampor som då fick sättas på slingan. Blev riktigt bra och effektfullt. Nu vill jag leta fler färgglada lyktor.

Det blev kalas för de båda syskonen och dottern hade önskat sig en rosa prinsesstårta. Ser rätt nöjd ut va? Älskar flaggspelen från Lagerhaus. Riktigt festligt.

Sen så var det tisdag och dotterns dag. En morgon med samma ingredienser som söndagen och efter förskolan var det kalas hemma här. 11 supertaggade och kalasglada barn trampade in i hemmet.

En aktivitet jag gjorde var ett bakpyssel – designa din egna muffins. Lite med vårt afternoon tea-besök i minnet. Visade sig vara den bästa barnkalasleken någonsin. Varm rekommendation.

På muffins fick barnen (med visst stöd av mig) spritsa ut hallonmousse för att sen toppa med olika vita och silvriga strössel. Det blev ett vackert golv efteråt men många glada barnleenden också.

Jag har länge velat göra randiga maränger men nu fanns varken tiden eller orken så jag tog genvägen genom köpta maränger och penslad karamellfärg. Funkade ju det också.

Dottern är i en sådan Frost- och Elsa-fas så vi ville ge henne en kalasmåltid som passade. Det blev ett glassberg. Stora maränger som isblock och glass å grädde som snö. De lite blå maränger för att göra det bli lite Frostig.

Sen var det mera lek och stoj. Dansstopp är nog det roligaste barn vet och som vuxen så njuter jag så av att se ett gäng glada barn stå och bara tokhoppa av dansglädje.

Kvällen avslutades med önskemenyn – hamburgare. Sov gott gjorde både barn och vuxna. Nu är det ett år till nästa gång…

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.