Följ mig:
Jul Julbak & Julgodis Julpyssel

Pepparkakssticks doppade i vit choklad. Snygga & goda

27 november, 2015

Pepparkakor och jul hänger ihop. Så gör även pyssel och jul så jag tänkte testa att kombinera dessa. Det blev pepparkakssticks doppade i vit choklad och toppade med hackad mandel eller polka. Gott ihop med gott. Och snyggt värre blev det!

Sen så är pepparkaksstick de enklaste, snabbaste pepparkakorna att göra. Inga pepperkaskformar att hålla reda på eller deg runt formarna som ska tas bort. Här är det bara att kavla ut, markera en rektangel och skära till pinnar. Det enda att förhålla sig till att göra sticks som passar den låda som sticksen ska ligga i.

Smälter chokladen i vattenbad medans jag hackar mandel och polka. Brer på lite choklad och sedan strösslar över med mandel respektive polka.

Låter sticksen ligga och stelna helt.

Är man inte den chokladäskande typen så är det även superdupergott med kristyr på  pepparkakssticksen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close