Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2016

Grand opening på Grandpa, Gamla Brogatan

När jag var tillräckligt stor att åka själv till stan så var det Hötorget som gällde. Där fanns Sergelgatan och så då Gamla Brogatan med så coola butiker så som Mique, Levis och Sko Uno. Den här gatan är en av de få som klarade sig från rivningarna i city på 60-talet så den är speciell. Det finns, i min värld iaf, en aura runt den. Sen så har gatan liksom blivit ett blåshål. Inget har dragit mig dit.

Nu tar gatan ett kliv till med fler spännande affärer och butiken Grandpa öppnar sin 3.e butik i i Stockholm och med 1 i Göteborg (hittills) så då måste det väl klassas som en kedja, eller? Tror det kommer hända bra saker i dessa kvarter i samband med att PUB-huset blir stort hotell med restauranger.

I går var det premiäröppning med DJ’s och grillning på gatan, porträttmåling och ytterligare DJ inomhus. Och så då uppvisning av den nya, snygga lokalen. Två våningar av kläder och inredning. Jag gick igång på det sistnämnda för det är ju min passion.

För den som varit i nån av de andra Grandpa-butikerna kommer känna igen sig. Samma urval, samma känsla. Blandningen av gammalt och nytt, mode och inredning. Kanske att lokalen är lite stramare än den på Kungsholmen och på Söder. Lite mer fabrik och då det är en nedervåning i källaren så blir det lite ruffare.

Några kom med spännande blommor i inflyttningspresent. Andra hade lite mer unika gåvor…

 

Jag gillar snaps och OP är min favorit. Att man kan göra drink på snaps har aldrig slagit mig. Supergod med citron och dill (!!)

Tveksam arbetsposition för de hårt arbetande DJ’sarna.

Haloumiburgarna med rödkålssallad och harrissamajjo kom från Sixten & Frans som har sin krog (numer även kvällservering) i samma lokal som Grandpa på Kungsholmen.

Jag fick också ett porträtt gjort på plats. Tycker ni det blev likt???

Min mamma hade förfärats över alla de karlar som hade mössa inomhus. Var det inte mössa så var det långt hår i en “manbun”. Vad alla ser likadana ut, är min tanke. Och sen, vad tantig jag blivit

Sen tackade jag för mig och skyndade mot tunnelbanan för att hinna hem till barnen och godnattsagan. En bok om bondgårdens djur tillsammans med en trött parvel i pyjamas är ändå det bästa! Men stort tack för en inspirerande kväll. Jag kommer tillbaka när det är lite lugnare.

ps. ber om ursäkt för de suddiga bilderna. Nåt fel på min kameras fokus…

 

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.