Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 februari, 2016

Hemmakontoret har tagit ett kliv fram

För ett tag sedan blottade jag mig totalt och visade upp mitt skämsrum. Rätt befriande faktiskt. Nu har jag kavlat upp ärmarna och börjat styra upp den enorma djungel som var där inne. Mesta dels var det rent skräp. Saker som kanske kunde vara bra att spara. Nej och åter nej. Måste bli bättre på att ta beslut på stört om saker ska få stanna i hemmet eller läggas i det lodräta arkivet…

Detta rum skulle varit mitt å makens rum för att jobba, pyssla, surfa och läsa böcker. Hur mycket gjorde vi det då? Inte en enda gång på tre år!!! Med laptop så sitter vi hellre i köket eller tv-soffan. Pyssla gör jag helst i köket då det är bra ytor där, trevligt ljus och alla kan delta. Läsa – hand upp på de småbarnsföräldrar som har tid och framförallt möjlighet att sätta sig ner och läsa en bok utan avbrott. Nej, rummet ska bli en del av den sovrumsrokad vi håller på med.

Utanför arbetsrummet/skämsrummet finns en liten hall med öppen spis. Det har varit något av ett lekrum med tågbanor, legobygge, discogolv och allmänt kaos. Där ska jag nu skapa mig en arbetsyta. Mitt hemmakontor.

Så! Hurra, nu sitter jag, as we speak, här i mitt nya kontor och skriver dessa rader.

Vad har då gjorts hittills? Först gjorde jag en stor rensning så klart och leksaker har fått flytta lite på sig. Ett bord som lämnades av de tidigare husägarna får agera arbetsbord tills jag hittat “mitt” bord. En hylla på konsoller under det höga fönstret ger mer yta för kontors- och pysselmaterial. Uppsamlat alla sladdar och datatillbehör så de inte ligger utspridda över hela hemmet. Styrt upp elen för det är många saker som behöver sin el. Vid den öppna brasan har den mysiga blå öronlappsfotöljen äntligen fått en plats den förtjänar. Redan blivit min favoritplats. Jag längtar efter att få tända brasan där och känna känslan av ordning och reda. Nej, lugn ska jag ju säga men just nu är det så kaosigt så mitt perfektionistiska jag längtar efter ordning och reda. Kanske inget man tror att jag skulle vara när man ser dessa bilder… Men nu blottar jag mig igen och visar helt korrigerade bilder på utgångsläget och steg ett.

Vinkel nr 1; före

Vinkel nr 1; efter

Och så då åt andra hållet.

Vinkel nr 2; före

Vinkel nr 2; efter

Sen det viktigaste: vi vet hur vi vill ha det. Tapetval, materialval, typ av stil och vilka behov vi har och hur rummet ska användas är nu supertydliga för mig och oss. Det är långt kvar, det kan ni lita på men det kommer bli så himlans bra!!!

Har du några egna erfarenheter av att skapa arbetsplats i hemmet så dela gärna med dig. Jag behöver inspiration.

Comments (2)

  • Fniss. Jag känner igen leksaksträsket! Härligt att se att jag inte är själv. Jag gillar att se både fina efterbilder men också det här härligt vardagliga. Har faktiskt ett lekrum där jag skall försöka få till en bättre lösning, så det är något jag nu jobbar på. Fast en arbetsplats har jag redan ordnat här: http://piasplaner.blogspot.se/2015/11/arbetsplats-hemma.html Ganska mycket IKEA men mörk färg kan jag rekommendera! Det ger en skön känsla och gömmer skärmen bra. Och glöm inte en sladdhållare under bordet! Det är GULD värt!
    Är avundsjuk på din öppna spis. Skall visa den för maken. Vill ha elden högre upp men din har en snygg stil. Älskar att teglet är synligt och den mörka stenen. Och de superfina dubbeldörrarna! Skall bli kul att se vad du får till! Lycka till!

  • Vad fint du har det redan nu.
    Ett tips är att flytta skrivbordet rakt ut från fönstret och då slipper man att titta in i väggen. Då får du och din man sitta mitt i mot varandra istället?Ett snyggt matbord kan också vara trevligare en ett vanligt skrivbord. Själv har jag ett gammalt klaffbord?
    Ska bli kul att se fortsättningen. Tack för att du delar med dig av före och efter bilder.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.