Följ mig:
Blommor & Växter

Favoritblomman just nu: Kungsängslilja

2 mars, 2016

Kom igen nu våren! Ena dagen hintas det om vår och sol för att andra dagen bli riktigt, riktigt kallt. Ja, jag vet – så här kommer det vara i typ två månader, men ändå…

Gör det jag kan för att skapa vårkänsla inomhus och att sätter lite vårblommor, dvs lökblommor lite här och var. Det hjälper till en aningens. Maken körde en ljudskiva med vårfåglar för någon dag sen så det ekade i hela huset. Det gav också en riktig vårkick. Minsta sonen gick dock runt och letade efter fågeln. Sötis.

Den vackraste och stoltaste av alla vårlökar i butik nu måste väl ändå vara kungsängsliljan!? Köper dem i kruka och blir så glad av det är olika färger i samma kruka; vinröda, ljust lila och vita samsas på den lilla ytan.

Kungsängslilja

Kungsängslilja_lök

Mönstret liksom påminner om snakeskin, eller hur?! Så coolt.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Ulrika 3 mars, 2016 at 07:44

  Upplands landskapsblomma. Hade inte sett den innan jag började plugga där någon gång på kritaperioden. Men visst är den nästan exotisk? Och har blivit allt mer populär, eller hur!?

  • Svara Helena Lyth 3 mars, 2016 at 15:05

   Hej Ulrika. Hade ingen aning tidigare att det var Upplands landskapsblomma. Så man ser den ute i det fria alltså? Har spenderat mycket tid i och runt Uppsala men aldrig hört eller sett denna. Magiskt vacker.

 • Svara annika 3 mars, 2016 at 09:58

  Jättefin likaså krukorna som kommer varifrån?

 • Svara Tittilina 4 mars, 2016 at 22:23

  Älskar den blomman, men lyckas alltid ta död,på dom inom några dagar. Har du några bra trivseltips för dom inomhus?

 • Lämna en kommentar

  Close