Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 mars, 2016

Mina bilder & TV-klipp från Nyhetsmorgon

I går var jag å lämnade lådor med mina vårpyssel i det stora TV4-huset på Gärdet. Då är studion stor, tyst och tom. I morse var det precis tvärt om. Strålkastare lyser upp studion så man vaknar rejält trots den tidiga timman, sladdar, kameror och kameramän drar runt, personer med headsets går runt och pratar för sig själva, dvs upp till produktionsrummet och alla som ska vara med fixar, sminkas och mumsar frukost. Det är som att vara på en flygplats; ingen vet att det egentligen är typ mitt i natten och det är ett fullt ös. Detta är Nyhetsmorgon.

 

tv4

Vaknade flera gånger under natten: jag har väl inte försovit mig var den ena anledningen och den andra var 2 av 3 barn ville vara nära (läs ge mig örfilar och sparkar i magen när de inte vet sin “sleeping zone”). 05.30 ringde klockan på telefonen och jag flög upp. Nu var jag igång.

Kommer in i studion och möts av den mest morgonpigga människan i världen – bagaren Sebastien Boudet. Jag har länge velat träffa honom för han verkar vara en sådan genommysig, inspirerande och god person. Han var allt det och lite till. Sebastian frågade på sin charmigaste franska brytning om jag ville ha lite frukost. Och att bli personligt serverad en tallrik av honom är ju en dröm som går i uppfyllelse bara det.

Sebastien Boudet

Ser kanske inte så läckert ut men detta var som disco i munnen. Nu vet jag hur man ska hantera hasselnötter med den äran.

frukost_sebastian

Roddade upp mitt bord och var nervös att jag inte skulle hinna innan det var första nyhetssändningen i rummet. Spikade upp duk, satte lökar i jord, vattnade krasse och ärtskott, förberedda papperspyssel och skapade ordning på allt. Den turordning av pysslet som jag gjort ihop med redaktörerna skull skulle förberedas. Allt skulle finnas nära till hands i rätt turordning. Shit, var är krassen??? Snabbt tänkte jag; kan jag väcka maken och be honom skicka krassen med taxi??? Ingen sådan paniklösning behövdes då jag hittade påsen under ett fat. Phu, jag visste väl att jag tagit med allt.

pyssel_nyhetsmorgon

Sedan var det soundcheck för Oscar Zia. Holy Smoke vilken pipa den grabben har!

Bordet var klart och jag skickades till sminket. Det är just i detta moment all stress och press försvinner. Nån annan för göra jobbet så jag ser vaken, pigg och fräsch ut. Sådan lyx!

tv4_sminket

tv4 sminket

Helena ska till mickning! ropades ut. Oj, det är ju jag! Nu är det nära. Sebastien frågade om han skulle ta bild på mig. Ja, vad bra, det hade jag inte tänkt på. En värdig bild…

helena_lyth_nyhetsmorgon_01

och en… annan bild… Observera att Ebba von Sydow och Andreas Pihlblad är i sändning där bakom mig.

helena_lyth_nyhetsmorgon_02

08.33 skulle det göras en “straxa”, dvs strax ska vi få se… Där tror jag inte att jag var helt till min fördel. Var inte alls förberedd på det. Över till reklam. Sen var det jag. 7, 6, 5, 4… Showen var igång. Kolla på klippet HÄR.

Finaste och mest underbara Ebba. Vilket proffs och vilken fin person! Hennes närvaro är total. Första gången vi träffades kändes det som hon hade all tid i världen och att hon tyckte jag var världens viktigaste person. Hon får en att bli helt avslappnad. Jag är såå enormt tacksam då hon gör allt lite mindre pirrigt.

ebba_von_sydow_helena_lyth

Detta var andra gången jag var med i Nyhetsmorgon och andra gången jag var med i direktsändning och TV överhuvudtaget. Har inte mycket att jämföra med då alltså, bara den tidigare gången för två veckor sedan. Har sett klippet och tycker nog att förra gången var lite bättre? Eller är det bara jag som blivit mer kritisk? Jag ville så gärna känna att jag blivit lite vassare och proffsigare. Kanske att jag inte var lika nervös och på tå andra gången?

Plockade ner bordet illa kvickt då ytan behövdes till Oscar Zias nummer. Sen var det njuta av frukosten och varva ner i “green room”. In kommer Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren, modeller till frisyrvisningen och tjejen som skulle lära ut livräddning på barn i sändning. En salig blandning.

frukost

green room_tv4

Tar mitt pick å pack ut till den grå söndagen utanför detta magiska hus. Och allt blev som vanligt igen. Fast jag hade en grym sminkning på mig!

pyssel_gata

helena_lyth_nyhetsmorgon_03

Tack hela Nyhetsmorgon-gänget för en helt magisk söndagsmorgon och härlig upplevelse! Se nu till att pysselodla och pyssla med kaffefilter!!! 🙂

KRAM från mig!

 

Comments (11)

 • Superproffsigt Helena!
  Tyckte det var ännu mera smashing än sist, och du var lugn(are?) – förstår inte hur du lyckas med just det;-) Var nöjd! Kram A

  • Åh Anna! Tack snälla du! Så svårt att inte vara partisk i detta. Inte helt van att se mig själv så där liksom. Tar dina fina ord och lägger nära hjärtat.

   Kram!

 • Så kul att få följa med in för en stund. Jobbade några veckor under sommaren i receptionen på Nyhetsmorgon, nyheterna och sporten. Så himla kul varje dag att få följa allt bakom kulisserna. Men det var många år sedan. Ungefär sådär 12 år sedan, så det har nog hänt en del sen dess.

  Precis innan jag läste om vad du tyckte om förra gången så tänkte jag att detta avsnitt var strået vassare även om du var sjukt proffsig förra gången. Men det kändes som du var ännu mer avslappnad och van i rollen.
  Heja dig.
  Kram

  • Tack allra finaste Helena! Kanske att jag är lite väl kritisk mot mig själv. Sitter nog mycket i känslan hur det upplevdes – där och då. Men, responsen verkar vara att det var bra. Och att jag var lugnare. Får tro på det.

   Bamsekramar!!!

 • Väldigt inspirerande inslag! Ärtskott, krasse blir det bums! Ohoj va glad jag blev av dina blommor av kaffe filter!! Absolut att jag ska testa detta! Tack för att du gav hopp om våren och livet i detta snöslask! Måste fråga, din fina jeansskjorta, vart är den inhandlad? Den var tjusig den ?. Vänligen Anna

  • Hej Anna! Tack snälla för dina fina ord. Så glad att jag kan få inspirera. Värmer massor.

   Skjortan är från HM men köpte den för 2,5 år sedan så jag gissar att den inte finns kvar. Sett att Ellos och Lindex satsat på jeansskjortor så det finns alternativ som inte behöver kosta… skjortan. Ha ha.

   KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.