Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 april, 2016

Fredagsblomman när dottern får välja

Äpplet faller inte långt från trädet brukar det ju heta. Ibland stämmer det och ibland är det så uppåt väggarna fel. Men när det kommer till blomval hos dottern verkar det stämma.

För ett tag sedan skulle maken ta en vända till blomsterhandeln och dottern hakade på. På plats föll hon för en blomma som “bara skulle med hem” och stå i hennes rum. Jag förstår henne; det var den mest drömmiga hibiskusen i den skiraste fina rosa färgen. Nästan svårt att tro att blommorna är på riktigt, så magiska.

Hibiskus_fredagsblomma

Nu har hon fått sitt livs första liv att hålla vid liv, så att säga. Löftet om att hon skulle få den var att hon skulle själv vattna och vårda. Och oj, vad han vårdar. Den första blomman som vissnade och föll av lade hon under sin kudde. Dels som en värdig begravning men också i hopp om att drömma om något härligt. Gulligt!!!

När jag åker söder över och går i i gränderna på någon härlig grekisk ö och ser det vi tänker är en liten blomma i kruka som ett helt träd blir jag alltid så imponerad. Det som är naturligt för vissa är helt fantastiskt exotiskt för andra. Kan inte se mig mätt på dessa blommande träd, så som just hibiskus och bougainvillea. Minns en gång jag hade flugit från London till Skavsta och satt på bussen hem. En glad engelsman utbrister högt över hela bussen: It’s christmas trees every where! Ja, för honom var granar väldigt exotiskt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.