Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 april, 2016

Grattis Kungen, men du fick aldrig mina blommor!

Glad Valborg alla fina läsare. Hoppas ni får en fantastisk lördag och Valborg. Att ni firar in våren, får njuta av skönsång (gärna av äldre män i gulnande studentmössor) och värma er vid en brasa ikväll.

Har inga tydliga traditioner vad det gäller Valborg i vuxen ålder men som barn – då var det samma visa varje år. Jag och min pappa hade en given tradition på Valborg när jag var liten. Mamma var nästan varje Valborg i fjällen och de tre brorsorna så mycket äldre så de var väl på galej… Det var alltid en tur till Skansen, bara vi två, men först skulle vi vinka till Kungen på slottet i Gamla Stan och gratta. Då detta var en årlig tradition minns jag verkligen hur vissa valborgsaftnar där på borggården var iskalla i snöblandat regn medan andra var i strålande sol och vårjackan invigdes.

Först kom då soldater till häst och en massa trumpeter och trummor. Ett himla liv! Sedan vinkades det i fönster och nere på borggården. Här kom det fina inslaget att alla barn fick gå fram till Kungen med blommor. Jag stod bakom avspärrningarna bredvid min snälla pappa, hårt kramande en bukett (säkert tulpaner). “Nu kan du springa fram Helena!” NEJ!

Jag var väldigt blyg som barn. Kunde vara säker och självständig men att göra något inför ögonen på en massa folk – inte en chans. Även om det var en sådan anonym sak som att gå fram och tillbaka med en blomma. Minns så tydligt alla de där gångerna vi var där, varje gång med en bukett men den lämnades aldrig. Och hur jag ångrade mig bara någon timma senare. “Nästa år, då ska jag…” Men nej, så blev det alltså inte. Får en 42-åring gå fram tillsammans med alla 5-åringar? Hade varit nåt va?!?

Här är bilder från mitt första fotoalbum. Lite Instagram över dem, eller hur. Den där lilla, lilla vita pricken i det öppna fönstret är kungafamiljen. Bra bild där, Helena!! Minns hur jag älskade min kamera som jag fått i julklapp. Hade en sån där sockerbitsblixt som sattes ovanpå och med engångsblixtar. När fyra bilder var tagna och fyra blixtrar var avklarade fick man köpa ny blixtkub. Galet!!!

Albumet är fyllt av semesterbilder, jular och några exprementiella bilder som nog visar på att jag redan som 8-åring ville hålla på med bilder. Så glad att jag sparat den. Som en tidskapsel

Solen skiner här nu på morgonen, tre av fem möjliga är vakna, och det blir en lugn dag. Dotterns brutna ben sätter käppar i hjulet så det blir inga stora äventyr. Fått låna en skrinda av våra fina grannar så vi kan ta oss till brasan vid stranden ikväll i alla fall.

Ha nu en fin sista dag i april, nu tar vi sikte på maj, sol och värme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.