Följ mig:
Min dag

BBCON! Fantastisk dag för nätverkande bloggare

29 maj, 2016

I går var det alltså BBCON – Better Bloggers Conference. En nätverkande och inspirerande konferens för bloggare anordnad av Better Bloggers med Linda Hörnfeldt i spetsen.

bacon

Blogga är rätt ensamt. Man har sitt lilla hörn av internet och pratar med folk över nätet men den fysiska kontakten får man styra upp själv. När det då dyker upp en konferens så blir jag själaglad. Få träffa andra, likadana som jag. Få lyssna på fantastiska och inspirerande företagare som jag ser upp till och har som idoler. Insupa kunskap och information.

Allt det jag hoppats på infann sig och så en massa till. Något bloggare är bra på, det är att vara trevliga och söka kontakt. Vilka fantastiska människor. SÅ många nya kontakter och äntligen ansikten på bloggare jag läser.

kl 9 var det inskrivning och lite förmingel. Träffade mina vänner i The Creative Collective och Stina. Började lite tryggt med dem jag redan känner…

Sedan var det en dag fylld då av information och inspiration. Nästan så att skallen snurrar fortfarande av allt som proppades in där. Det var programlektioner, tips på nya tekniker, hur man lyckas med samarbeten och företagande. Sandra Beijer och MetroMode pratade om samarbeten och företagande. Sådant som ser glossigt ut ligger det hårt arbete bakom. En av de saker som är så viktiga att få fram. Bloggandet är verkligen inte bara en läppglansbransch längre. Många av talarna pratade just om detta – detta är en sådan viktig industri nu att marknadscheferna och andra kostymer sakta, sakta börjar förstå att denna kanal är en av de viktigaste att synas i/agera i. Heja oss!!!

better bloggers conference

bbcon_hilton

Det som nog var allas höjdpunkt var föreläsningen av internetforskaren Anna Karin Nyberg och bloggaren Clara Lidström. Deras föredragskombination är oslagbar. Anna Karin forskar om digitala medier, internet och hur just bloggare fungerar i sociala medier. Hennes forskning är så viktig för denna nya business. Clara är ett av hennes forskningsobjekt och att få lyssna på Claras företagande, bloggande och utveckling som ett forskningsexempel är så bra. Clara imponerar och inspirerar så det stänker om det. Mer driven företagare får man leta efter. Om jag kunde få ett uns av denna kvinnas driv skulle jag kunna flytta berg.

bbcon_2016_underbara clara

Linda som driver Better Bloggers har gått i bräschen för bloggare. Då bloggande/digitalt entreprenörskap/influencers/kommunikatörer/digitala kreatörer forfarande är ett rätt oklart yrke finns det inget ”fackförbund” för oss. Då kliver Linda in och skapar detta, typ. Återigen en kvinna som imponerar! (Och vet ni, jag har fått vara med i hennes fabulösa podd faktiskt. Lyssna HÄR)

bbcon_2016_linda hörnfeldt

I pauserna och under lunchen, det är då magiska möten skapas. Träffade många nya ansikten och jag har breddat mitt nätverk. Så tacksam!

bbcon_2016_bloggare

Så här glad kan man vara över en kopp konferenskaffe…

bbcon_helena lyth

bbcon_fika

Något det talades om var att man ska vara personlig, ha bilder på sig själv och bjuda på sig i sin blogg. Något jag kanske inte alltid är så bra på, eller vad säger ni? Är det något ni vill ha mer av??? Om så, så kommer det en selfie här!

bbcon_helena lyth_02

Har Hilton stora speglar på damrummet så bjuder det liksom upp till selfies…

Och apropå bilder, ett Photo Booth hade byggts upp för deltagarna. Här är jag och några av mina fina kollegor i The Creative Collective; Sofia, Karin, jag, Helena och Maria.

bbcon_teh creative collective

Otroligt glad och med en hjärna proppad av härlig inspiration tog jag tuben hem till familjen.

Och nu, kanske den viktigaste saken: Vad tycker ni om den här bloggen? Vad gillar ni, vad gillar ni inte? Vad saknas? Ge mig ris och ros, jag tål båda delar! Skicka mejl helena.lyth(at)gmail.com, kommentera här eller på min facebooksida. Alla tankar är välkomna. Jag vill ta bloggen vidare, bli bättre, vassare och då måste jag ju veta vad som funkar och vad som kan bli bättre. JAG VILL HÖRA VAD DU TYCKER!

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anna María 29 maj, 2016 at 19:40

  En riktigt peppande och inspirerande dag. Och väldigt kul att träffas på riktigt!

  • Svara Helena Lyth 1 juni, 2016 at 08:26

   Hej Anna Maria! Ja verkligen! Peppen är total. Så kul att ses. Det måste det bli mer av!
   KRAM

 • Svara La Linda / Better Bloggers 29 maj, 2016 at 22:55

  Tack för kärleksbomben kära du! Och tack för att du kom!! <3

  • Svara Helena Lyth 1 juni, 2016 at 08:27

   Kära Linda! Återigen – stort tack. Så bra gjort!
   Jag laddar redan för nästa gång 😉
   KRAM

 • Svara Mia 30 maj, 2016 at 18:12

  Jag tycker om blandningen du har med inredning, familj och pyssel. Vilken härlig dag du haft.
  Kram

  • Svara Helena Lyth 1 juni, 2016 at 08:28

   Tack snälla Mia för input! Så värt!
   KRAM

 • Svara underbaraclara 31 maj, 2016 at 12:02

  TACK! För dina fina ord och peppen och SÅ trevligt att äntligen mötas IRL. Skickar stor kram och hejaheja med allt du gör.

  • Svara Helena Lyth 1 juni, 2016 at 08:30

   Tack fina Clara! Ert föredrag sitter fortfarande i huvudet och ger sådan energi.
   Och tack för heja-pepp. Nu ska det bli stordåd! 🙂
   KRAM

  Lämna en kommentar

  Close