Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 augusti, 2016

Formex hösten 2016 genom mina ögon

I onsdags öppnade Formex och ni som läser inredningsbloggar har säkert sett och läst rapporter därifrån.

formex

Formex fortsätter men jag tar denna gång endast en vända då tiden inte räcker till mer. För att täcka allt skulle jag behöva vara där alla 5 dagar från morgon till kväll. Det är ju 10 fotbollsplaner stort detta.

Här kommer det som jag fastnade för, inspirerades av. Ibland är det saker, nyheter, som jag reagerat på, andra gånger är det en monter som är uppbyggd på ett snyggt och nytt sätt. Så, nu blir det lite av en salig blandning.

Börjar med det som jag fastnade för och det visade sig vara första gången företaget Be&Liv ställde ut. Kanske därför det kändes så nytt och fräscht. Lampor och ljushållare säljs i platta paket och du får montera ihop den själv. Syns inte så bra här men ljuset föll så vackert genom de perforerade hålen.

beandliv_formex

Blossom_tealightholder_be&liv

Och apropå denna perforerade/hålade metall tyckte jag se det på väldans många platser. Är det något som vi kommer se mer av?

Perforerad metall_01

Perforerad metall_02

Sedan var det ju självklart premiärvisningen av Sköna Hems andra samarbete med Himla som intresserade. På Formex i våras lanserades den första kollektionen och den gick i lätta, ljusa, somriga toner. Nu går vi mot höst och den andra kollektionen bjuder verkligen in till höstiga, mysiga middagar. Färgerna ska vara i samma skala som den tidigare fast i en djupare ton så tanken är att de båda kollektionerna ska komplettera varann.

Sköna Hem_himla_höst_2016_01

Innan jag fick höra hur de inblandade skapat denna och inspirerats av tänkte jag på Harry Potter och den brittiska universitetsvärlden. Tänk, jag hade rätt…

Sköna Hem_himla_höst_2016_02

Jag jobbar hemifrån och kämpar med att skapa min arbetsplats här hemma. Ska det vara rent, avskalat eller kreativt och färgstarkt. Ändras från dag till dag.

House_doctro_monograph

House Doctors satsning på kontoret och kontorsmaterial inspirerar mig massor. Ska jag ha skandinaviskt ljust eller…

HD_AW16_Monograph

… eller mörkt och ombonat?

Vakinme_formex

Om Monographs monter var ljus så var grannmontern hos Vakinme raka motsatsen. Svenska, ekologiska skönhetsprodukter. Spännande att ta fram det mörker vi faktiskt också har väldigt mycket av här i norr.

Maileg_hipster

Hittade den sötaste lilla hipsterfamiljen från Maileg sitta och ta det lugnt. Hur roliga???

Det har varit väldigt mycket grönt i inredningen senaste tiden. Växter är på modet. Här på mässan var det ibland som hela skogar.

björkstam

Här ovan är House Doctors arbetsbord där de tar alla beställningar. Ser ni björkstammen? Överallt i deras monter var det stammar, grant och mossa. Den danska skogen?

gren_svamp

Andra stylade med svampgrenar. Säljande?

lönn

Strunta i dyra floristbuketter och plocka lönnlöv.

Jag blev sugen på att blanda pastell med guld.

pastell_guld

Och mörkblått med guld.

blått_guld_01

blått_guld_02

Jag visste det! Väva är helrätt!

väva_formex

I våras fick vi lära oss färga tyg med Shibori och nu var det vävning.

Jag föll för Steltons kaffekvarn som även är nominerad till Formex Formidable. Tror min röst läggs på den för det är den vara som fortfarande finns kvar i mitt minne. Och jag vill plötsligt mala kaffe… Inget jag suktade efter i tisdags om man säger så…

Stelton_kaffekvarn_grinder

Vill avsluta med en annan favorit som också får bli en cliffhanger.

kakburk_Stockholm Design Hous

Den här burken från Stockholm Design House fick mig att längta efter julen pepparkakor. Så himla söt.

Och jag kan säga att det var massor, massor av julinspiration och julnyheter. Känner att jag inte riktigt kan med att titta på dem än. Måste få vila på dem och återkomma med ett ruggigt matigt julnyhetsinlägg. Samla på mig så mycket som möjligt alltså.

Ja, det var det för denna gång. I vår måste jag ha planerat min tid bättre och ge Formex 2017 mer tid.

 

avsändare

Foto: Helena Lyth samt pressbilder från Be&Liv, House doctor, Formex- August Eriksson och Stelton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.