Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 januari, 2017

Hantverk i fokus hos Granit våren 2017

Granit visade sina nyheter för våren 2017 under Formexveckan och jag hann förbi en sväng på pressvisningen som var på Söder i en av stans härligaste fotostudios.

Pressvisningen bjöd nästan in till att börja skapa. Det var uppbyggt som en ljuvlig skaparateljé – fast se men inte röra. Åh vad det kliade i fingrarna vid snickarbänken. Inte snickrat så sedan träslöjden…

Jag kom dit när ingen annan från press eller blogg var där så jag fick en grymt lyxig privatvisning. Det som slog mig var att det var så fantastiskt många nyheter. Jag, Granit och pr-byrån kunde räkna ut att det nog faktiskt var rekord i nyheter. Granit har sett hur de kunnat utöka sitt sortiment och lyssnat på kunderna.

Det bland alla skönheter som föll mig i smaken var hur mycket cirkulerade runt hantverk. Man känner att handen har varit närvarade i produktionen. Temanen hade dessutom fått namn som Dreja, Ateljé, Textil och Odla. Ja, nu levererar inte Granit tyger eller lera som du  ska skapa med själv utan just att det är fokus på material och kanske en medvetenhet om att det ligger hantverk bakom?

Som sagt, det var många godbitar och jag visar här ett axplock.

Granit_vår_2017

Nya krukor och fat i stengods.

Granit_vår_2017

Granit_vår_2017

Härliga tyger i den nya textila kollektionen.

Granit_vår_2017

Granit_vår_2017

Fina saker i trä till ditt hemmakontor. Obehandlade så du kan sätta din prägel på dem med färg, eller behålla rena så klart.

Årets kalender är gjord av Emilia Ilke och har en fantastisk idé också. Varje blad och månad har ett nytt konstverk med en perforerad del för datumen. Du kan alltså riva av de månader som varit och alltså få posters att behålla.

Granit_vår_2017

Odlingstrenden fortsätter och Granit lanserar ett nytt litet växthus. På fönsterbrädet, balkongen eller uteplatsen.

Som sagt, jag hann förbi en stund men vad jag dock inte hann var att lägga upp bilder direkt på bloggen. Detta är faktiskt en undran från min sida – Ni som läser bloggar, tröttnar ni på att läsa samma saker på flera bloggar och den blogg som släntrar efter; blir det liksom fel och passé?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.