Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 juli, 2017

Chimichurri – kryddsås & marinad gott till grillat

Chimichurri är både en god marinad och kryddröra som passar gott till grillat. Svårt att riktigt säga om det är en sås eller flytande krydda så att säga. Vissa kallar Chimichurri även för salsa. Oavsett beskrivning och benämning är det grymt gott och kan uppenbarligen användas till mycket. Kanske då främst till grillat.

Smaken har mega spännande på en gång. Det är hetta, syra och salt vilket då gör röran, såsen, salsan perfekt till grillat.

Cimichurri

Ingredienser:
1,5 dl olivolja
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk saft från lime el citron
3 msk torkad oregano
1 tsk salt
0,5 – 1 tsk chili flakes
Stort knippe bladpersilja
0,5 finhackad silverlök
5 vitlöksklyftor
1 tomat – finhackad utan frön

Gör så här: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, citrussaft, oregano, salt och chili flakes i en bunke.
Hacka bladpersilja, lök, tomat, vitlök och tomat och blanda i. Låt stå och dra ett tag innan servering.

 

Vill du ha mer tips till grillat?
Nektarinsalsa med avokado & chili
Vattenmelonsallad med fetost & oliver
Grillad avokado

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.